Cesnaková omáčka

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Cesnaková omáčka – suroviny:

10 strúčikov cesnaku, 3 žĺtky, 1 dl oleja, 1 polievková lyžica vriacej vody, polovica čajovej lyžičky soli

Postup:

Cesnak prelisujeme a zmiešame so soľou a žĺtkami. Na miernom plameni miešame. Keď zovrie, pomaly za stáleho miešania pridávame olej.

Mohlo by vás zaujímať

Jogurtový dip s bryndzou

15 minútSuroviny na jogurtový dip s bryndzou: 125 g bryndze , 400 ml hustého tučného jogurtu, 1 PL majonézy, 2 PL posekanej pažítky, 1 PL posekaného… Čítaj ďaľej

Keď nám omáčka zovrie, pridáme vodu a dobre premiešame. Podávame ku grilovanému mäsu alebo dusenej zelenine.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach