Mäsová polievka s rezancami

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Mäsová polievka s rezancami – suroviny:

1 veľká červená cibuľa, 3 polievkové lyžice olej, 1 strúčik cesnaku, 400 g mletého hovädzieho mäsa, 1 čajová lyžička posekaného tymianu, 250 g mrkvy, 300 g konzervovanej kukurice, 250 ml paradajkového pretlaku, 750 ml zeleninového vývaru, 100 g širokých rezancov, 2 čajové lyžičky soli, ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia

Postup:

Cibuľu nakrájame na tenké kolieska a spolu pokrájaným cesnakom opečieme na oleji asi 2 – 3 minúty. Pridáme pomleté mäso a pomaly miešame. Keď pustí šťavu, prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť asi pol hodiny. Potom ochutíme soľou, tymianom a mletým korením. Premiešame a dusíme ešte pár minút.

Mohlo by vás zaujímať

https://www.shutterstock.com/

Čínska hovädzia polievka s jačmeňom a špenátom

15 minútČínska hovädzia polievka s jačmeňom a špenátom – suroviny(rozpočet na 6 porcií): 1 500 g hovädzieho mäsa, očisteného a pokrájaného na 2 cm kocky, 1… Čítaj ďaľej

Pridáme mrkvu nakrájanú na tenké kolieska, premiešame. Kukuricu si necháme stiecť a vmiešame do mäsovej zmesi. Zalejeme vývarom. Necháme variť asi štvrťhodiny už bez pokrievky. Pridáme rezance a povaríme asi 4 – 5 minút.

Podávame teplé s tmavým chlebom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach