Mäsová polievka s rezancami – suroviny:
1 veľká červená cibuľa, 3 polievkové lyžice olej, 1 strúčik cesnaku, 400 g mletého hovädzieho mäsa, 1 čajová lyžička posekaného tymianu, 250 g mrkvy, 300 g konzervovanej kukurice, 250 ml paradajkového pretlaku, 750 ml zeleninového vývaru, 100 g širokých rezancov, 2 čajové lyžičky soli, ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
Postup:
Cibuľu nakrájame na tenké kolieska a spolu pokrájaným cesnakom opečieme na oleji asi 2 – 3 minúty. Pridáme pomleté mäso a pomaly miešame. Keď pustí šťavu, prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť asi pol hodiny. Potom ochutíme soľou, tymianom a mletým korením. Premiešame a dusíme ešte pár minút.
Mohlo by vás zaujímať
Pridáme mrkvu nakrájanú na tenké kolieska, premiešame. Kukuricu si necháme stiecť a vmiešame do mäsovej zmesi. Zalejeme vývarom. Necháme variť asi štvrťhodiny už bez pokrievky. Pridáme rezance a povaríme asi 4 – 5 minút.
Podávame teplé s tmavým chlebom.