Poriadna fazuľová polievka – suroviny:
400 g bielej fazule, 2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 750 ml zeleninového vývaru, 1 polievková lyžica oleja, 200 g údených morčacích pŕs, 1 zelená paprika, 1 menšia cibuľa, 1 čajová lyžička soli, ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
Postup:
Fazuľu sme nechali namočenú cez noc. Zlejeme z nej vodu, vložíme do hrnca a varíme asi 45 minút zaliatu vo vývare pod odchýlenou pokrievkou. Potom približne polovicu rozmixujeme a precedíme cez sito späť do hrnca s fazuľou. Necháme variť na miernom plameni.
Mohlo by vás zaujímať
Zatiaľ si na oleji opečieme na veľmi drobné časti nakrájanú cibuľu s paprikou a na malé kúsky nakrájaným mäsom. Za stáleho miešania vlejeme do fazuľovej zmesi. Premiešame. Osolíme a okoreníme. Necháme ešte asi 10 minút prevrieť. Fazuľová polievka je hotová. Môžeme ju podávať s tmavým chlebom, posypanú petržlenovou vňaťou.