Špenátová polievka so smotanou – suroviny (rozpočet pre 4-6 osôb ):
40 g masla, 100 g cibule, 250 g zemiakov, 800 ml vody, 2 lyžičky Podravky, 600 g špenátových listov, soľ, čierne korenie, lyžičky čerstvo nastrúhaného muškátového orieška, 200 ml smotany na varenie, 50 ml cherry
Postup:
V širšej panvici zohrejeme maslo, pridáme nasekanú cibuľu a dusíme do sklovita. Pridáme ošúpané zemiaky, nakrájané na tenké plátky, zalejeme s 500 ml vody, pridáme Podravku ochucovadlo a varíme prikryté na miernom ohni kým zemiaky nezmäknú (15 min.). Potom na zemiaky pridáme špenátové listy a pomocou varešky ich pritlačíme tak, aby zmäklil. Varíme 1-2 minúty a potom všetko pomocou ponorného mixéra vymiešame nahladko.
Mohlo by vás zaujímať
Zalejeme vodou a necháme prevrieť. Pridáme muškátový oriešok, korenie, posolíme podľa chuti a pridáme cherry. Odstavíme a primiešame sladkú smotanu.
Podávame v horúcich miskách.
Čas prípravy: 40 min
Malé rady:
na túto polievku môžete použiť aj zmrazený špenát.