Syrová polievka

Doba prípravy 25 minútEnergia: 350 kcal.Náročnosť

Syrová polievka – suroviny (rozpočet na 8 porcií):

2 chleby na hrianky, 20 dkg korenistého tvrdého syra, 1 zväzok petržlenovej vňate, 1/8 l sladkej smotany, 3 l mäsového vývaru, ½ l mlieka, 2 strúčiky cesnaku, 1/16 l bieleho vína, soľ, korenie, muškátový orech, rasca, maslo

Postup:

Syr postrúhame nadrobno. Odkrojíme kôrku z bieleho chleba a odložíme asi tak 8 kúskov na závarku. Chlieb nakrájame na kocky. V hrnci rozpálime do spenenia 2 polievkové lyžice masla, chlieb krátko opečieme, podlejeme bielym vínom a mäsovým vývarom. Polievku rozmiešame metličkou a necháme variť asi 10 minút na malom plameni. Zvyšný chlieb nakrájame na malé kocky a na masle opečieme do zlatožlta.

Mohlo by vás zaujímať

demikát

Demikát – bryndzová polievka

35 minútPolievka Demikát sa v minulosti varil hlavne v oblastiach s rozvinutým chovom oviec. Existuje viacero receptov na j prípravu Demikátu. Ponúkame vám jeden z nich:… Čítaj ďaľej

Očistíme cesnak a pretlačíme ho cez lis. Umyjeme petržlen, oberieme lístočky zo stoniek a nasekáme ich nadrobno. V druhom hrnci necháme zovrieť mlieko s rascou. Vmiešame postrúhaný syr, soľ, mleté čierne korenie, pretlačený cesnak, postrúhaný muškátový oriešok, petržlenovú vňať a sladkú smotanu. Túto zmes dobre zmiešame so základom polievky. Syrová polievka je hotová. Môžeme ju podávať!

Energetická hodnota jednej porcie: 350 kcal, 1475 kJ

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach