60 minút
„Výživná vidiecka polievka pre chladné a daždivé dni!“
Suroviny na vidiecku polievku (4 porcie):
120 g Anellini Schär, 2 PL olivového oleja, 2 l zeleninového vývaru, 300 g konzervovanej fazule, 1-2 mrkvy, stopkatý zeler, 1 cuketa, ½ cibule, 1 pór, 1 zemiak, 3 PL paradajkového pretlaku, štipka majoránu, 2 lístky bazalky, soľ a čierne korenie
Postup:
Najemno nasekáme cibuľu, zeler, mrkvy, pór a bazalku. Vložíme ich do hrnca s olivovým olejom a niekoľko minút pražíme. Potom pridáme paradajkový pretlak, na kocky nakrájaný zemiak a cukinu, majorán, niekoľko celých fazúľ, zvyšok roztlačených fazúľ a vývar.
Mohlo by vás zaujímať
Polievku osolíme a okoreníme, znížime plameň a necháme variť asi 20 minút. Nakoniec do hrnca pridáme cestoviny a varíme podľa uvedenia na ich obale. Polievku podávame horúcu.
- Čas prípravy: 20 – 30 min.
- Čas varenia: 32 – 34 min.
Zdroj: www.schaer.com, alebo www.dobrebezlepku.sk