Vidiecka polievka

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

„Výživná vidiecka polievka pre chladné a daždivé dni!“

Suroviny na vidiecku polievku (4 porcie):

120 g Anellini Schär, 2 PL olivového oleja, 2 l zeleninového vývaru, 300 g konzervovanej fazule, 1-2 mrkvy, stopkatý zeler, 1 cuketa, ½ cibule, 1 pór, 1 zemiak, 3 PL paradajkového pretlaku, štipka majoránu, 2 lístky bazalky, soľ a čierne korenie

Vidiecka polievka
Vidiecka polievka

Postup:

Najemno nasekáme cibuľu, zeler, mrkvy, pór a bazalku. Vložíme ich do hrnca s olivovým olejom a niekoľko minút pražíme. Potom pridáme paradajkový pretlak, na kocky nakrájaný zemiak a cukinu, majorán, niekoľko celých fazúľ, zvyšok roztlačených fazúľ a vývar. Vidiecku polievku osolíme a okoreníme, znížime plameň a necháme variť asi 20 minút. Nakoniec do hrnca pridáme cestoviny a varíme podľa uvedenia na ich obale. Vidiecku polievku podávame horúcu.

Čas prípravy: 20 – 30 min.

Čas varenia: 32 – 34 min.

Zdroj: www.schaer.com, alebo www.dobrebezlepku.sk