Vývar z údeného mäsa s chilli

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na vývar z údeného mäsa s chilli:

500 g hovädzích kostí, 300 g mrkvy, 200 g petržlenu, 200 g kalerábu, 200 g zeleru, soľ 3 g chilli papričiek, 500 g údeného bravčového mäsa

Postup:

Kosti očistíme, varíme v osolenej vode s očistenou zeleninou, ako klasickú polievku z kostí. Po dostatočne dlhom varení polievku scedíme do iného hrnca.

Mohlo by vás zaujímať

Polievka z pečenej mrkvy ochutená zázvorom

30 minútEnergia: 139 kcal.Polievka z pečenej mrkvy ochutená zázvorom-suroviny(rozpočet na 4 porcie ): 500 g mrkvy, 1 veľkú cibuľu, kúsok zázvoru, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžicu olivového… Čítaj ďaľej

Do precedenej polievky vložíme údené mäso a chilli papričky a necháme prevrieť (samozrejme, chilli môžme dať viac, menej alebo vôbec – závisí od individuálnej chuti). Hovädzie kosti a zeleninu z polievky môžme použiť napríklad na rizoto.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach