25 minút
Suroviny na karfiolovú kašu s maslom a petržlenovou vňaťou:
500 g karfiolu, 4 dl mlieka, 1 čajová lyžička Vegety, štipka mletého čierneho korenia, 2 polievkové lyžice petržlenovej vňate, polovica čajovej lyžičky citrónovej kôry, 1 PL masla
Postup:
Karfiol, očistíme a umyjeme. Potom ho rozrežeme na menšie kúsky a dáme do primerane veľkého hrnca. Zalejeme ho mliekom a pridáme vegetu. Pod odchýlenou pokrievkou na miernom plameni varíme karfiol dovtedy, kým sa celkom nerozpadá. Potom do karfiolovej zmesi pridáme citrónovú kôru, maslo a všetko dobre rozmixujeme. Takto pripravenú jemnú karfiolovú kašu posypeme na jemno pokrájanou petržlenovou vňaťou.
Podávame v hlbokom tanieri s hriankami a čiernym čajom.