35 minút
Rukola v šunke – suroviny:
1 kg zemiakov, 150 g rukoly, 2 lyžičky zrniečok červeného korenia, 1 lyžička balzamového octu, horčica (na špičku noža), 2 lyžice olivového oleja, 12 tenkých plátkov šunky (napr. parmskej), soľ
Postup:
Zemiaky umyjeme, očistíme a pokrájame na mesiačiky. Dáme piecť na plech do rúry pri 180°C asi na 30 minút. Rukolu umyjeme, necháme uschnúť a pripravíme z nej 12 viazaničiek.
Mohlo by vás zaujímať
Zrniečka červeného korenia zľahka podrvíme nožom. Z balzamového octu, horčice, soli, oleja a čierneho korenia pripravíme omáčku. Každú viazaničku najprv pokropíme omáčkou, potom ju v spodnej časti ovinieme plátkom šunky. Podávame s porciou pečených zemiakov.