Stredomorské paradajky

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):

4 veľké paradajky, 12 čiernych olív na grécky spôsob, 2 x 160g tuniaka v olivovom oleji, 1/2 červenej papriky, 1/2 žltej papriky, 80g syra Feta, 1 zväzok čakanky, 30 g kapár, 1 krajec chleba, 1 strúčik cesnaku, 1 PL vínneho octu, 1 PL extra panenského olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie

Stredomorské paradajky

Postup:

Paradajky zrežeme, osolíme a otočíme ich hornou stranou nadol, aby sa odvodnili. Odstránime z nich semienka s dužinou. Dužinu nakrájame na kocky. Odkrojíme kôrku z krajca chleba, rozotrieme na ňom cesnak, potom opečieme a nakrájame na kocky. Na kocky nakrájame aj papriku, syr a posekáme čakanku. Odkvapkaného tuniaka zmiešame v mise spolu s nakrájanými paradajkami, paprikou, olivami, kaparmi, čakankou a opečeným chlebom. Dochutíme extra panenským olivovým olejom, vínnym octom, soľou a čiernym mletým korením a dobre premiešame. Touto zmesou naplníme paradajky, necháme ich vychladnúť v chladničke. Pred podávaním ozdobíme.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach