Hrianky s tuniakom

Doba prípravy 15 minútEnergia: 202 kcal.Náročnosť

Suroviny na hrianky s tuniakom (rozpočet na 4 porcie):

8 plátkov hriankového chleba, 1 kg tvarohu, 20 dkg tuniaka, 5 dkg postrúhaného ementálu,10 dkg postrúhaného bieleho chleba,1 vajce, 1 polievkovú lyžicu kapár, soľ, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu, maslo, kôpor

Postup:

Dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou kapary a posekáme ich spolu s kôprom nadrobno. Necháme tuniaka dôkladne odkvapkať a roztlačíme ho vidličkou. Vymiešame dohladka tvaroh a pridáme doň kapary, kôpor, vajce, postrúhaný syr, biely chlieb a tuniaka. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, citrónovou šťavou a dôkladne premiešame.

Mohlo by vás zaujímať

Tuniaková nátierka

Tuniaková nátierka

15 minútTuniaková nátierka podávaná s tmavým pečivom Tuniaková nátierka – suroviny: 30 g tuniaka v konzerve, 1 vajce, 20 g rastlinnej tukovej nátierky, 20 g Lučiny,… Čítaj ďaľej

Opečieme hriankový chlieb v hriankovači alebo v rúre, potrieme natenko maslom a potom tvarohovou masou.Dáme hrianky zapiecť do rúry pri nastavení silnej teploty zhora alebo pri nastavení na grilovanie v strede rúry. Pred podávaním ozdobíme hrianky sardelami a olivami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach