20 minút
Hrášková kaša – suroviny:
400 g mrazeného hrášku, 2 polievkové lyžice masla, 1 polievková lyžica hl. múky, 1 čajová lyžička soli, 1 čajová lyžička Vegety, 1 čajová lyžička mletej červenej papriky
Postup:
Hrášok zalejeme v hrnci vodou. Prisypeme všetky koreniny. Pod odchýlenou pokrievkou necháme povariť asi 15 minút. Potom rozmixujeme. V menšom kastróliku si rozpustíme maslo a posypeme múkou. Urobíme zápražku, ktorú vlejeme do miernej teplej hrachovej zmesi. Zmes za stáleho miešania povaríme asi 5 minút.
Mohlo by vás zaujímať
Prikryjeme pokrievkou a necháme postáť asi 15 minút. Podávame v hlbokom tanieri a vajíčkom uvareným na tvrdo a krajcom chleba.