Hráškové bruschetty so šampiňónmi

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Suroviny na hráškové bruschetty so šampiňónmi:

  • 200 g mrazeného hrášku
  • 2 PL masla
  • syr Feta
  • hrsť vlašských orechov
  • čierne korenie, chlieb
  • 2 hrste šampiňónov
  • 1 PL masla
  • 3 PL Karpatského KB
  • 2 PL balsamico
  • soľ
Hráškové bruschetty

Postup:

Na olivovom oleji opečieme krajce chleba. Odložíme bokom. V horúcej osolenej vode 3 minúty povaríme hrášok, scedíme a preložíme do mixéra. Pridáme maslo, syr Feta, orechy a trošku čierneho korenia, premixujeme. Šampiňóny očistíme a nakrájame na štvrtiny. Opečieme ich vysokou intenzitou na masle. Jemne osolíme. Podlejeme ich Karpatským KB a necháme odpariť. Na záver pridáme balsamico a povaríme na nižšom plameni cca minútu. Na chlebík navrstvíme hráškovú nátierku a pridáme šampiňóny. Dozdobiť môžeme bylinkami alebo klíčkami.

Mohlo by vás zaujímať

Hubová paštéta

30 minútHubová paštéta – suroviny: 4 PL masla 1 cibuľa 4 strúčiky cesnaku 300 g hnedých šampiňónov alebo iných húb 1 hruška alebo jablko 2 vetvičky… Čítaj ďaľej

Autorka receptov a FOTO @stvoryzkuchyne

Viac ako 50 rôznych inšpiratívnych receptov nájdete aj na www.karpatskebrandy.sk      

                                                                                                            

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach