Suroviny na hráškové bruschetty so šampiňónmi:
- 200 g mrazeného hrášku
- 2 PL masla
- syr Feta
- hrsť vlašských orechov
- čierne korenie, chlieb
- 2 hrste šampiňónov
- 1 PL masla
- 3 PL Karpatského KB
- 2 PL balsamico
- soľ
Postup:
Na olivovom oleji opečieme krajce chleba. Odložíme bokom. V horúcej osolenej vode 3 minúty povaríme hrášok, scedíme a preložíme do mixéra. Pridáme maslo, syr Feta, orechy a trošku čierneho korenia, premixujeme. Šampiňóny očistíme a nakrájame na štvrtiny. Opečieme ich vysokou intenzitou na masle. Jemne osolíme. Podlejeme ich Karpatským KB a necháme odpariť. Na záver pridáme balsamico a povaríme na nižšom plameni cca minútu. Na chlebík navrstvíme hráškovú nátierku a pridáme šampiňóny. Dozdobiť môžeme bylinkami alebo klíčkami.
Mohlo by vás zaujímať
Autorka receptov a FOTO @stvoryzkuchyne
Viac ako 50 rôznych inšpiratívnych receptov nájdete aj na www.karpatskebrandy.sk