Avokádový šalát s vajíčkom

Doba prípravy 20 minútEnergia: 224 kcal.Náročnosť

Výborný a sýty krémový avokádový šalát s vajíčkom chutí najlepšie s celozrnným pečivom alebo zeleninovými čipsami. Ako na to?

Suroviny na avokádový šalát s vajíčkom (4 porcie):

  • 6 vajec uvarených natvrdo, nakrájaných nadrobno
  • 1 stredné avokádo
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžica majonézy alebo bieleho jogurtu
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky mletého korenia
  • ⅓ šálky nadrobno nakrájaného stonkového zeleru
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej pažítky plus viac na ozdobu

Postup:

Vajcia, avokádo, citrónovú šťavu, majonézu, soľ a korenie spolu roztlačíme v strednej miske, až kým nebudú nahrubo roztlačené a krémové. Primiešame zeler a pažítku. Ozdobíme ďalšou pažítkou.

Mohlo by vás zaujímať

Zeleninový šalát s kuracím mäsom

10 minútEnergia: 410 kcal.Tento zdravý zeleninový šalát s kuracím mäsom je skvelý spôsob, ako spotrebovať zvyšky vareného, pečeného či grilovaného kurčaťa. Suroviny na Zeleninový šalát s kuracím mäsom (rozpočet… Čítaj ďaľej

1 porcia je 2/3 šálky. Avokádový šalát na jednu porciu obsahuje: 224 kalórií; bielkoviny 10,6g; sacharidy 6,1g; vláknina 3,6 g; cukry 1,5 g; tuk 18 g; nasýtené mastné kyseliny 3,9 g; cholesterol 281,2 mg; vitamín A 569,6 IU; vitamín C 9,1 mg; folát 80 mcg; vápnik 49,8 mg; železo 1,2 mg; horčík 24,4 mg; draslík 374,8 mg; sodík 415,9 mg; tiamín 0,1 mg.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach