Suroviny na grécky šalát s kuracími kúskami:
3 paradajky, 1 šalátová uhorka, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, ľadový šalát, 1 balíček olív bez kôstok, 1 – 2 kuracie prsia, 2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, 30 g zmäknutého masla, 1 lyžica olivového oleja
Na dresing: 1 nízkotučný biely jogurt, horčica, soľ, čerstvá pažítka
Postup:
Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame na kocky. Pridáme olivy prekrojené na polovičky, alebo vcelku. Kuracie prsia nakrájame na malé rezančeky. Maslo zmiešame s rozotretým cesnakom, soľou, korením a zmäsou potrieme kúsky mäsa. Na rozohriatom olivovom oleji mäso zľahka opražíme do mäkka z každej strany.
Mohlo by vás zaujímať
Hotové kuracie kúsky naservírujeme do stredu taniera, okolo naložíme šalát. Dresing pripravíme zmiešaním bieleho jogurtu s horčicou. Podľa chuti osolíme a pridáme nadrobno nasekanú pažítku. Dresing môžeme podávať v samostatnej miske, alebo ním prelejeme grécky šalát i mäso.
Grécky šalát s kuracími kúskami je hotový…:-)