Grécky šalát s kuracími kúskami

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Suroviny na grécky šalát s kuracími kúskami:

3 paradajky, 1 šalátová uhorka, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, ľadový šalát, 1 balíček olív bez kôstok, 1 – 2 kuracie prsia, 2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, 30 g zmäknutého masla, 1 lyžica olivového oleja

Na dresing: 1 nízkotučný biely jogurt, horčica, soľ, čerstvá pažítka

Postup:

Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame na kocky. Pridáme olivy prekrojené na polovičky, alebo vcelku. Kuracie prsia nakrájame na malé rezančeky. Maslo zmiešame s rozotretým cesnakom, soľou, korením a zmäsou potrieme kúsky mäsa. Na rozohriatom olivovom oleji mäso zľahka opražíme do mäkka z každej strany.

Mohlo by vás zaujímať

Kalerábový šalát s kuracím mäsom

30 minútEnergia: 260 kcal.Suroviny na Kalerábový šalát s kuracím mäsom: 4 kaleráby, soľ, korenie, 2 kuracie rezne, 1 lyžica oleja, mleté biele korenie, cayanské korenie, 1 pór,… Čítaj ďaľej

Hotové kuracie kúsky naservírujeme do stredu taniera, okolo naložíme šalát. Dresing pripravíme zmiešaním bieleho jogurtu s horčicou. Podľa chuti osolíme a pridáme nadrobno nasekanú pažítku. Dresing môžeme podávať v samostatnej miske, alebo ním prelejeme grécky šalát i mäso.

Grécky šalát s kuracími kúskami je hotový…:-)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach