Jemný kurací šalát

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

1 porcia obsahuje: 1703 joulov (407 kalórií)

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby):

300 g kuracích prsičiek, 2 lyžice oleja, 1 malá konzerva krájaného ananásu (210 ml), 4 lyžice citrónovej šťavy, 150 g zeleru, 2 jablká, 50 g majonézy, 100 g kyslej smotany, soľ a mleté čierne korenie, cukor, 8 listov hlávkového šalátu, 30 g vlašských orechov

Jemný kurací šalát

Postup:

Mäso zbavíme kože a kostí. Nakrájame ho na jemné rezance. V panvici dobre rozpálime olej, mäso na ňom rýchlo opečieme, aby stratilo ružovú farbu, a necháme ho vychladnúť. Potom ho vložíme do misky na šalát, pridáme ananás a citrónovú šťavu. Zeler pokrájame nadrobno. Jablká ošúpeme, rozštvrtíme, zbavíme jaderníkov a tiež pokrájame na pásiky. Oboje pridáme k mäsu. Majonézu zmiešame s kyslou smotanou, osolíme a okoreníme. Dochutíme troškou cukru. Premiešame so šalátom. Misky vystelieme šalátovými listami, šalát dochutíme a rozdelíme na porcie. Pred podávaním ozdobíme orechmi.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach