Francúzsky Quiche Lorraine

Doba prípravy 70 minútNáročnosť

Francúzsky Quiche Lorraine s lahodnou morčacou šunkou, čerstvým špenátom a sušenými paradajkami

Quiche je tradičný francúzsky druh slaného koláča, ktorý je pomerne ľahký na prípravu. Hodí sa hlavne ako predjedlo, ale je možné ho podávať ak ako ľahkú večeru. Francúzske domácnosti majú často svoje vlastné varianty. Quiche Lorraine (Lotrinský quiche) je najznámejší.

Suroviny na Francúzsky Quiche Lorraine:

Cesto: 200 g hladkej múky, 100 g masla, 1 ks vajce, soľ
Šalát: 80 g sušených paradajok, 100 g čerstvý špenát
Plnka: 200 g morčacej šunky, 150 g kyslej smotany, 150 g smotana 33 % , 100 g Roquefortu, 4 ks vajec

Francúzsky Quiche Lorraine

Postup:

Všetky suroviny na cesto spolu dobre premiešame a necháme odležať 30 min. Na plnku dobre premiešame všetky ingrediencie a na záver pridáme orestovanú šunku. Po odležaní cesto rozvaľkáme a vystelieme ním okrúhlu formu, do ktorej vylejeme rozmiešanú plnku. Quiche Lorraine pečieme 30 minút na 180 °C a servírujeme s pripraveným šalátom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach