Bravčový jazyk s cibuľovou omáčkou

Doba prípravy 15 minútEnergia: 505 kcal.Náročnosť

1 porcia: 2019 kJ / 505 kcal

Suroviny:

2 nakladané bravčové jazyky, 250 g veľkej cibule, 2 mrkvy, 1 petržlen, 150 g zeleru, 1 bobkový list, 8 zrniečok čierneho korenia, 40 g masla 1/8 l smotany, 1 lyžička ostrej horčice, 100 g jabĺk

Bravčový jazyk s cibuľovou omáčkou

Postup:

Jazyky poumývame a vložíme do vody. Prevaríme. Vodu zlejeme, dolejeme čerstvou a jazyky pomaly uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť, stiahneme kožu, odstránime tuk, chrupavky a kostičky. Vývar prefiltrujeme. Do vývaru vložíme umytú a ošúpanú cibuľu a zeleninu, dochutíme koreninami a pomaly varíme. Uvarenú cibuľu rozmixujeme na kašu. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme cibuľové pyré, smotanu a horčicu, dochutíme nastrúhanými jablkami a prevaríme. Jazyky pokrájame, spolu so zeleninou necháme vo vývare prehriať, už nevaríme.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach