Kuracie soté s mandľami

Doba prípravy 35 minútEnergia: 365 kcal.Náročnosť

1 porcia obsahuje: 1522 joulov (365 kalórií)

Suroviny na kuracie soté s mandľami:

150 g kuracích prsíčiek, 1 lyžička škrobovej múčky, 2 lyžice sójovej omáčky, 2 nožičky zeleného zeleru, 2 cibule, 1/2 lyžičky soli, 1 lyžička karí korenia, 1/8 l kuracieho vývaru, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia, 2 lyžice sherry, 25 g mandľových úlomkov, 3 lyžice oleja z kukuričných klíčkov

Kuracie soté s mandľami

Postup:

Mäso pokrájame na 1/2 cm pásiky, zmiešame so škrobovou múčkou a lyžičkou sójovej omáčky. Očistený zeler a ošúpanú cibuľu takisto nakrájame na rezance. Karí vymiešame so sherry. Vo vývare rozšľaháme soľ, mleté čierne korenie a zvyšok sójovej omáčky. V rozpálenej panvici rýchlo za sucha opražíme mandle, vyberieme. Mäso, cibuľu a zeler opekáme postupne, vždy na lyžici oleja. Ustavične miešame, kým prísady nezačnú voňať a nezmenia farbu. Opečené suroviny preložíme na cedidlo a dáme odkvapkať, šťavu z nich zachytávame do misky. Napokon ju nalejeme do výpeku spolu so sherry a ochuteným vývarom a krátko povaríme. Omáčku dochutíme, vložíme mäso a zeleninu a necháme prehriať. 

Suroviny na kuracie soté s mandľami podávame napríklad s ryžou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach