Kelové fašírky

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny na kelové fašírky:

800 g kelu, 2 polievkové lyžice oleja, 100 ml mlieka, menšia cibuľa, 2 vajíčka, 3 – 4 deň staré rožky, štipka mletého čierneho korenia, štipka soli, hrubšiu strúhanku na obalenie

Postup:

Kel rozdelíme na 4 časti, ktoré vhodíme do slanej vriacej vody. Necháme povariť asi 3 minúty. Vo vlažnom mlieku si zatiaľ necháme namočené na menšie kúsky nakrájané rožky. Potom vyberieme kel, necháme dobre odkvapkať. Kel spolu s cibuľou posekáme na drobné kúsky. Rožky vyžmýkame z mlieka a všetko zosypeme do jednej misy. 

Mohlo by vás zaujímať

Fašírky z čerstvej kapusty

35 minútSuroviny na fašírky z čerstvej kapusty: 250 g kapusty, 300 g hladkej múky, 1 čajová lyžička soli, 100 g škvarkov, 1 vajíčko, mlieko podľa potreby… Čítaj ďaľej

Zmiešame s korením a vajíčkami do hustej hmoty. Vytvoríme menšie gule, ktoré obalíme v strúhanke.

Kelové fašírky vyprážame na oleji alebo vo fritéze. Podávame ich so zemiakovou kašou a paradajkou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach