Suroviny na Hruškové rezy so škoricou:
Cesto: 250 g mäkkého masla alebo margarínu, 200 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 vajce, 300 g hladkej múky, ½ balíčku kypriaceho prášku do pečiva, 50 g posekaných mandlí
Náplň: 1 kg hrušiek, 300 ml bieleho vína, 100 g cukru, 1 zarovnaná KL škorice, 1 balíček číreho tortového želé, 200 ml studenej vody, 1 balíček Zlatého klasu (40 g)
Na ozdobenie: 250 ml smotany na šľahanie, štipka škorice, 2 zarovnané PL práškového cukru, 1 balíček Smeta-fixu, 1 zarovnaná PL kakaa
Okrem toho potrebujeme: plech (30 x 40 cm), papier na pečenie, alobal, sitko
Postup:
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor a vajce do peny. Vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a posypeme posekanými mandľami. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Mohlo by vás zaujímať
- Elektrická rúra: 180°C
- Teplovzdušná rúra: 160°
- Plynová rúra: stupeň 3
- Doba pečenia: asi 18 minút
- Doba prípravy: asi 40 minút
Mohlo by vás zaujímať
Horúci korpus vyklopíme na papier posypaný práškovým cukrom, papier na pečenie zospodu korpusu potrieme studenou vodou a opatrne stiahneme. Ešte teplý korpus po šírke rozrežeme na dve polovice. Na prípravu náplne olúpeme hrušky, odstránime z nich jadrovníky a nakrájame na malé kúsky. Víno, cukor, škoricu a tortové želé dobre premiešame, necháme prevariť a pridáme hrušky. Za občasného premiešania privedieme do varu (doba varu: asi 2 minúty). Vodu so zlatým klasom dobre premiešame a zašľaháme do horúcich hrušiek. Za stáleho miešania necháme prejsť varom a odložíme zo sporáka. Okolo korpusu umiestnime rámik z trikrát preloženého alobalu. Náplň rovnomerne nanesieme na korpus, zakryjeme druhým plátom a opatrne pritlačíme. Na 3 hodiny odložíme do chladničky. Na ozdobenie vyšľaháme smotanu elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni spolu so škoricou, cukrom a smeta-fixom dotuha a vychladnutý korpus rovnomerne potrieme. Posypeme kakaom.