Hruškové rezy so škoricou

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na Hruškové rezy so škoricou:

Cesto: 250 g mäkkého masla alebo margarínu, 200 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 vajce, 300 g hladkej múky, ½  balíčku kypriaceho prášku do pečiva, 50 g posekaných mandlí

Náplň: 1 kg hrušiek, 300 ml bieleho vína, 100 g cukru, 1 zarovnaná KL škorice, 1 balíček číreho tortového želé, 200 ml studenej vody, 1 balíček Zlatého klasu (40 g)

Na ozdobenie: 250 ml smotany na šľahanie, štipka škorice, 2 zarovnané PL práškového cukru, 1 balíček Smeta-fixu, 1 zarovnaná PL kakaa

Okrem toho potrebujeme: plech (30 x 40 cm), papier na pečenie, alobal, sitko

Hruškové rezy so škoricou

Postup:

Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor a vajce do peny. Vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a posypeme posekanými mandľami. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Mohlo by vás zaujímať

Hruškovo-slivkové Crumble

45 minútSuroviny na hruškovo-slivkové Crumble: Základ: 300 g nakrájaných hrušiek 6 ks sliviek (150 g) 2 PL masla 3 PL hnedého cukru 1 ČL škorice 30… Čítaj ďaľej
  • Elektrická rúra: 180°C
  • Teplovzdušná rúra: 160°
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 18 minút
  • Doba prípravy: asi 40 minút

Mohlo by vás zaujímať

Ovocný pohár s mascarpone 

Ovocný pohár s mascarpone 

Suroviny na ovocný pohár s mascarpone: 1 balík Piškótov 0,2 dcl Káva1 PL Vanilkového cukru0,150 g Mascarpone0,50 g Kyslá smotana1 ČL Kakao250 ml Šľahačkovej smotany … Čítaj ďaľej

Horúci korpus vyklopíme na papier posypaný práškovým cukrom, papier na pečenie zospodu korpusu potrieme studenou vodou a opatrne stiahneme. Ešte teplý korpus po šírke rozrežeme na dve polovice. Na prípravu náplne olúpeme hrušky, odstránime z nich jadrovníky a nakrájame na malé kúsky. Víno, cukor, škoricu a tortové želé dobre premiešame, necháme prevariť a pridáme hrušky. Za občasného premiešania privedieme do varu (doba varu: asi 2 minúty). Vodu so zlatým klasom dobre premiešame a zašľaháme do horúcich hrušiek. Za stáleho miešania necháme prejsť varom a odložíme zo sporáka. Okolo korpusu umiestnime rámik z trikrát preloženého alobalu. Náplň rovnomerne nanesieme na korpus, zakryjeme druhým plátom a opatrne pritlačíme. Na 3 hodiny odložíme do chladničky. Na ozdobenie vyšľaháme smotanu elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni spolu so škoricou, cukrom a smeta-fixom dotuha a vychladnutý korpus rovnomerne potrieme. Posypeme kakaom.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach