Hruškovo-slivkové Crumble

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na hruškovo-slivkové Crumble:

Základ:

  • 300 g nakrájaných hrušiek
  • 6 ks sliviek (150 g)
  • 2 PL masla
  • 3 PL hnedého cukru
  • 1 ČL škorice
  • 30 ml karpatské KB hruška

Posýpka:

  • 50 g hladkej múky
  • 50 g hnedého cukru
  • 60 g studeného masla
  • 2 PL ovsených vločiek
Hruškovo-slivkové Crumble

Postup:

Na veľkej panvici si  roztopíme maslo, pridáme nakrájané hrušky a chvíľu podusíme. Podlejeme  Karpatským KB  Hruška a necháme odpariť.

Odstavíme zo sporáku a necháme mierne vychladnúť. Keď sú hrušky vlažné, pridáme nakrájané slivky, cukor, škoricu a premiešame.  Pripravené podusené ovocie preložíme do zapekacej misky.

Mohlo by vás zaujímať

Losos v lístkovom ceste s voňavou omáčkou z Karpatského KB

40 minútSuroviny na losos v lístkovom ceste s voňavou omáčkou z Karpatského KB 1 lístkové cesto Cca 400 g filet lososa bez kože Cca 500 g baby špenátu… Čítaj ďaľej

V druhej miske si zmiešame múku, cukor, ovsené vločky a studené maslo. Zmes rozdrobíme medzi prstami a vytvoríme mrveničku. Posypeme rovnomerne ovocie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 30 minút alebo až pokiaľ nie je posýpka zlatohnedá. Podávame teplé s jogurtom alebo vanilkovou zmrzlinou.

Recept pripravila blogerka Maťka @stvoryzkuchyne.sk

Inšpirujte sa receptami na www.karpatskebrandy.sk

Klasické Karpatské KB, ale aj variácie Hruška či Škorica-Klinček nájdete aj na e-shope: www.najnapoje.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach