Indická omáčka

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Indická omáčka – suroviny ( vystačí na 6 pohárov à 350 ml ):

250 g mrkvy očistenej a nastrúhanej nahrubo, 250 g cukety očistenej a nastrúhanej nahrubo, 400 g jabĺk očistených a nastrúhaných nahrubo, 200 g červenej papriky očistenej a nakrájanej na malé kúsky, 250 g cibule očistenej a nakrájanej na malé kúsky, 400 g rajčinového pretlaku, 400 ml kokosového mlieka, 2 KL kurkumy, 2 KL karí korenia, 1 KL mletej rímskej rasce, 3 KL soli, 1 balíček Gelfixu Extra 2:1 Dr.Oetker 150 g cukru

Indicka_omacka

Postup:

Vo väčšom hrnci premiešame mrkvu s cuketou, jablkami, paprikou a cibuľou. Pridáme pretlak, kokosové mlieko, kurkumu, karí, rascu a soľ. Obsah balíčka Gelfix Extra zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do zmesi. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme. Prípadnú penu odoberieme a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Starostlivo uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Mohlo by vás zaujímať

Indická omáčka

50 minútIndická omáčka – suroviny ( vystačí na 6 pohárov à 350 ml ): 250 g mrkvy očistenej a nastrúhanej nahrubo, 250 g cukety očistenej a… Čítaj ďaľej

Tipy:

Pre milovníkov zázvoru pridáme 1 zarovnanú PL nastrúhaného čerstvého zázvoru. Omáčku podávame ohriatú k mäsu a ryži. Trvanlivosť omáčky je asi 3 mesiace.

Doba prípravy: asi 50 minút

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach