Jahodový džem s vanilkou so zníženým obsahom kalórií

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

 

 Suroviny ( rozpočet na asi 6 pohárov à 200 ml ):

1 kg očistených jahôd, 1 ks Vanilkový struk „Bourbon“, 1 balíček Želírovacieho cukru so stéviou Dr. Oetker

  Jahodový džem s vanilkou

Postup:

Na prípravu džemu vložíme očistené jahody do hrnca a pomocou tyčového mixéra ich rozmixujeme. Pridáme rozkrojený vanilkový struk a želírovací cukor so stéviou a dôkladne premiešame. Za stáleho miešania privedieme zmes do varu a povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, primiešame do zmesi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej. Odoberieme struk a prípadnú penu a plníme do pripravený pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme dôkladne viečkami a obrátime na 5 minút hore dnom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach