Paradajky v octovom náleve – suroviny (rozpočet na asi 4 poháre po 250 ml):
2 kg malých paradajok (napr. cherry paradajky), 4 cibuľky (šalotky)
Octový nálev: 1 l vinného octu, 250 ml vody, 1 PL soli, 1 PL cukru, 1 KL celých klinčekov, 1 PL celého čierneho korenia, 1 PL horčičného semienka, ½ balíčka Pomôcky na konzervovanie
Postup:
Paradajky umyjeme a necháme uschnúť. Každú paradajku desaťkrát prepichneme špáradlom a vložíme do pripravených pohárov. Cibuľky olúpeme a nakrájame na kolieska. V hrnci zmiešame všetky prísady na octový nálev. Pridáme nakrájané cibuľky a privedieme k varu. Necháme asi 2 minúty povariť, stiahneme z platne, vmiešame Pomôcku na konzervovanie. Paradajky v pohároch prelejeme hotovým nálevom, necháme vychladnúť a poháre uzavrieme viečkom. Paradajky v octovom náleve sú hotové …:-)
Mohlo by vás zaujímať
Tip: Poháre na zaváranie vždy plníme až po okraj, aby v nich ostalo čo najmenej
vzduchu.