45 minút
Suroviny na černicový lekvár (na 2 poháre po 375 ml):
700 ml šťavy z černíc (asi z 1,3 kg černíc), 1 balenie želírovacieho cukru 2:1
Postup:
Černice umyjeme, necháme oschnúť a pomocou odšťavovača získame šťavu (postupujte podľa návodu na použitie prístroja). Odmeriame 700 ml šťavy. Pripravenú šťavu dobre rozmiešame v hrnci s želírovacím ovocným cukrom. Zmes privedieme za stáleho miešania do varu a minimálne 3 minúty povaríme. Potom odtiahneme z platne.
Mohlo by vás zaujímať
Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného želé. Ak je po vychladnutí málo tuhé, vmiešame doň 2 zarovnané KL kyseliny citrónovej. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkom, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.