Suroviny (na asi 4 poháre po 350 ml):
500 g hrušiek (olúpaných a bez jadrovníkov), 500 g manga (čistá hmotnosť bez kôstok a šupky), 500 g Korunného želírovacieho cukru 2:1, 4 PL rumu (podľa chuti)
Postup:
Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, odvážime požadované množstvo a nakrájame alebo roztlačíme (podľa tvrdosti ovocia) na menšie kúsky. Mango ošúpeme, odkrájame od kôstky, dužinu odvážime a nakrájame, prípadne rozmixujeme. Ovocie vložíme do hrnca. Pridáme k ovociu želírovací cukor a za občasného miešania privedieme do varu. Za stáleho miešania varíme minimálne 5 minút. Potom odstavíme z platne. Podľa chuti vmiešame rum a ihneď plníme do pripravených pohárov. Poháre naplníme až po okraj a ihneď uzavrieme viečkom. Poháre obrátime asi na 5 minút dnom hore. Ak používame jednorazové viečka (bez závitu), poháre neobraciame.