Malinová šťava

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Malinová šťava – suroviny:

3 l malín, 2 l vody, 40 g kyseliny citrónovej, 3 kg kryštálového cukru

Postup:

Maliny zmiešame s vodou a kyselinou citrónovou. Necháme zakryté 24 hodín odstáť, aby ovocie pustilo šťavu. Potom maliny aj s vodou prelejeme – najlepšie cez gázu, netlačíme, len necháme voľne prekvapkať.

Mohlo by vás zaujímať

Bazová šťava z kvetov

Bazová šťava z kvetov

20 minútBazová šťava z kvetov – suroviny ( rozpočet na 2,8 l šťavy ): 40 bazových kvetov, 3 ½ balíčka Kyseliny citrónovej, 1 balíček Gelfixu Extra… Čítaj ďaľej

Do scedenej šťavy pridáme cukor a miešame, až kým sa celkom nerozpustí. Penu zbierame. Čistú šťavu zlejeme do fliaš, uzavrieme a odložíme na chladnom mieste.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach