Ríbezľový rôsol

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na ríbezľový rôsol:

1000 ml (1 liter) nesladenej ríbezľovej šťavy, 1 želírovací cukor Extra 2:1 (500 g)

Postup:

Asi 1250 mg ríbezlí umyjeme a necháme odkvapkať. Potom ich prepasírujeme alebo odšťavíme. Šťavu získanú z tohto množstva (asi 1000 ml) dáme do hrnca. Pridáme Želírovací cukor 2:1, dobre premiešame a všetko spolu za stáleho miešania privedieme do varu.

Mohlo by vás zaujímať

Rýchle ríbezľové želé

Rýchle ríbezľové želé

15 minútSuroviny na rýchle ríbezľové želé (rozpočet na 3 poháre po 375 ml): 500 g odstopkovaných ríbezlí, 500 ml vody, 1 kg želírovacieho cukru 2:1 Postup:… Čítaj ďaľej

Rôsol za stáleho miešania ešte asi 1 minútu povaríme a odstavíme. Odoberieme prípadnú penu a ihneď naplníme suché poháre až po okraj. Poháre uzatvoríme viečkom a obrátime hore dnom asi na 5 minút.

Mohlo by vás zaujímať

Ríbezle

Ríbezle obsahujú pektínové látky, ktoré pomáhajú pri varení lekvárov. Netreba pri nich používať želírovacie prostriedky, lebo samé rýchlo želírujú. Marmelády a džemy z ríbezlí patria k pikantným. Sú… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach