30 minút
Špargľová polievka – suroviny:
400 g špargle, 1 hovädzí bujón, 1 polievková lyžica hladkej múky, 3 polievkové lyžice smotany na varenie, čajová lyžička Vegety, medzi prsty muškátového kvetu
Postup:
Špargľu vložíme do tak, aby bola zakrytá vodou asi 2 cm. Varíme ju asi 7 minút. Potom ju vyberieme. Do vývaru zo špargle pridáme asi 500 ml vody, bujón, muškátový kvet, soľ a Vegetu. Necháme na miernom plameni variť. Zatiaľ si nakrájame špargľu na asi 2 cm dlhé valčeky.
Mohlo by vás zaujímať
Potom si do hrnčeka odoberieme asi 1 dl vývaru, pridáme smotanu a hladkú múku. Všetko vymiešame a opatrne za stáleho miešania vlejeme do vývaru. Pridáme špargľu a necháme asi 2 – 3 minúty povariť. Odstavíme a prikryjeme. Podávať môžeme asi po piatich minútach.