Šťuka na hubách

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny (rozpočet na 4 porcie):

500 g mrazenej šťuky, mleté čierne korenie, 1 citrón, 30 g masla, 1 cibuľa, 100 g húb, 1 lyžica petržlenovej vňate, 1 lyžica horčice, 1 dl sladkej smotany, 50 g údenej slaniny, 1 dl bieleho vína

Šťuka na hubách

Postup:

Rybu očistíme a nakrájame na porcie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 5 hodín stáť na chladnom mieste. Slaninu nakrájame na kocky, rozškvaríme, vyberieme a vo výpeku opražíme cibuľku. Pridáme huby, podlejeme vínom, zahustíme šľahačkovou smotanou rozmiešanou s horčicou, posypeme posekanou vňaťkou a niekoľko minút varíme. Potom pridáme rybu a dusíme do mäkka. Rybu podávame s opekanými zemiakmi, posypanú škvarkami.

Tip:

K jedlu sa výborne hodí víno Chardonnay Palugyay 2015 neskorý zber

Elegantné víno s odtieňom zlatožltej farby. Vôňa je plná orieškov s dominanciou žltého melónu. Časom sa Vám odhalí buket prezretého hrozna so stopami ananásu a manga. V chuti je vyvážené, kopírujúce aromatické vnemy.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach