60 minútEnergia: 149 kcal.
Svieži ovocný koláč osviežený citrónovým trstinovým cukrom a prevoňaný vanilínovým cukrom.
Suroviny na svieži ovocný koláč (vystačí na asi 12 porcií):
Na cesto:
- 3 vajcia
- 150 g trstinového cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru
- 120 g hladkej múky
- 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva
Na náplň a ozdobenie:
- 500 g očisteného drobného ovocia (červené ríbezle, maliny, čučoriedky)
- 3 balíčky Trstinového cukru citrónového Dr. Oetker
- 50 g masla
Ešte potrebujeme:
- elektrický ručný šľahač
- koláčovú formu (ø 26 cm)
Postup:
1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka.
2. Na dno vymastenej a múkou vysypanej formy nanesieme polovicu ovocia, zalejeme ho cestom a uhladíme. Na povrch nanesieme zvyšné ovocie, posypeme citrónovým cukrom a na plátky nakrájaným maslom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Mohlo by vás zaujímať
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Plynová rúra: stupeň 3
- Doba prípravy: asi 20 minút
- Doba pečenia: asi 40 minút
TIP: Ak chcete vegánsky koláč, stačí nahradiť maslo vegánskym (použite kokosové
alebo iné rastlinné).
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 625 kJ / 149 kcal | 839 kJ / 201 kcal |
Tuky | 3,7 g | 4,9 g |
Sacharidy | 15 g | 20 g |
Bielkoviny | 1,6 g | 2,1 g |
Zdroj: Dr.Oetker