Svieži ovocný koláč

Doba prípravy 60 minútEnergia: 149 kcal.Náročnosť

Svieži ovocný koláč osviežený citrónovým trstinovým cukrom a prevoňaný vanilínovým cukrom.

Suroviny na svieži ovocný koláč (vystačí na asi 12 porcií):

Na cesto:

  • 3 vajcia
  • 150 g trstinového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru
  • 120 g hladkej múky
  • 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva

Na náplň a ozdobenie:

  • 500 g očisteného drobného ovocia (červené ríbezle, maliny, čučoriedky)
  • 3 balíčky Trstinového cukru citrónového Dr. Oetker
  • 50 g masla

Ešte potrebujeme:

  • elektrický ručný šľahač
  • koláčovú formu (ø 26 cm)
Svieži ovocný koláč

Postup:

1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka.

2. Na dno vymastenej a múkou vysypanej formy nanesieme polovicu ovocia, zalejeme ho cestom a uhladíme. Na povrch nanesieme zvyšné ovocie, posypeme citrónovým cukrom a na plátky nakrájaným maslom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Mohlo by vás zaujímať

Banánová roláda

60 minútBanánová roláda – suroviny: Na cesto: 4 vajcia, toľko polohrubej múky, koľko vážia 4 vajcia aj so škrupinou,  toľko práškového cukru, koľko vážia 3 vajcia… Čítaj ďaľej
  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba prípravy: asi 20 minút
  • Doba pečenia: asi 40 minút

TIP: Ak chcete vegánsky koláč, stačí nahradiť maslo vegánskym (použite kokosové

alebo iné rastlinné).

Nutričné hodnoty:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia625 kJ / 149 kcal839 kJ / 201 kcal
Tuky3,7 g4,9 g
Sacharidy15 g20 g
Bielkoviny1,6 g2,1 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach