Ak máte radi tvaroh, tak táto tvarohová bábovka bez múky vás určite očarí. Je šťavnatá, chutná a naviac aj zdravá! Vhodná je aj na raňajky aj ako dezert.
Tvarohová bábovka bez múky – suroviny:
250 g mäkkého tvarohu, 250 g hrudkovitého tvarohu, 2 zrelé banány, 5 vajec, 5 PL agáve/medu, hrozienka (podľa chuti), čerešne (podľa chuti)
Postup:
Tvaroh spolu s banánmi roztlačíme vidličkou a zmiešame dokopy. Pridáme vajcia, sladidlo a ostatné suroviny poriadne premiešame, kým sa všetky surovine neprepoja. Takto spracované cesto vylejeme do silikónovej formy na štandardne veľkú bábovku. Pečieme zhruba 35-40 minút na 170ºC, kým bábovka nezačne chytať zlatú farbu. Odporúčam použiť silikónovú formu, inak sa tvarohová bábovka bez múky môže pripiecť k forme alebo nedržať tvar. Po dopečení ju nechajte úplne vychladnúť (aspoň 15-20 minút) a až potom ju vyklopte z formy a narežte. Ak sa bábovka bez múky rozpadáva, dajte ju na 1-2 hodiny do chladničky a vyklopte až potom.
Mohlo by vás zaujímať
Tvarohová bábovka je výborná ihneď po upečení, no ešte šťavnatejšia je na druhý deň po odležaní v chladničke. Vhodná pre bezlepkárov.