Karobová orechová bábovka s karobovou polevou

Doba prípravy 70 minútNáročnosť

Klasická trená bábovka s príjemnou korenistou chuťou Tmavého karobu, doplnenou orechmi, hrozienkami a karobovou polevou.

Karobová orechová bábovka – suroviny (vystačí asi na 16 porcií):

Suroviny na cesto:

  • 5 žĺtkov
  • 100 g práškového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru
  • 2 PL vody
  • 150 ml oleja
  • 5 bielkov
  • štipka soli
  • 300 g polohrubej múky
  • 1 zarovnaná PL Tmavého karobu
  • 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva
  • 150 g hrozienok
  • 100 g nasekaných vlašských orechov

Na polevu:

  • 120 g masla
  • 120 g cukru
  • 1 PL Tmavého karobu
  • 5 PL mlieka
  • 2 PL Solamylu bez lepku

Okrem toho budeme potrebovať:

  • formu na bábovku s priemerom 23 cm
  • elektrický ručný šľahač
Karobová orechová bábovka

Postup:

Na prípravu cesta v miske vyšľaháme žĺtky s cukrom, vanilínovým cukrom, vodou a olejom. Šľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni, do peny. Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do žĺtkovej peny. Pridáme múku zmiešanú s karobom a kypriacm práškom a zľahka ručne vymiešame dohladka. Nakoniec primiešame horzienka a orechy. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 190 stupňov Celzia
  • Teplovzdušná rúra: 170 stupňov Celzia
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 40 minút
  • Čas prípravy: asi 30 minút
  • Celkový čas prípravy: 70 minút

Bábovku necháme asi 10 minút vo forme vychladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.

Mohlo by vás zaujímať

Jahodový mramorovaný koláč

Jahodový mramorovaný koláč je krásny, aj chutný. Ak ho urobíte takto, úspech je zaručený! Suroviny na jahodový mramorovaný koláč: Na cesto: 1 balenie Bábovky Dr. … Čítaj ďaľej

Polevu pripravíme vo vodnom kúpeli: Do teplovzdornej misky vložíme maslo, cukor, karob, mlieko a Solamyl. Misku položíme nad hrniec s mierne vriacou vodou, pričom miska sa nesmie dotýkať hlainy. Za stáleho miešania krátko povaríme. Polevu nalejeme na povrch bábovky a necháme ju stuhnúť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach