Vianočná kapustnica „á la Justin“

Doba prípravy 100 minútNáročnosť

Bez vône vianočnej kapustnice si málokto z nás vie predstaviť Štedrý večer. Justin Topolský sa s nami podelil o recept vianočnej kapustnice na gurmánsky spôsob, ktorá šetrí nielen naše žalúdky, ale aj náš čas. Ťažké mäsové výrobky a klobásky nahradil lahodou údenou kuracou rolkou. Po kapustnici „á la Justin“ sa bude od štedrovečerného stola vstávať určite ľahšie☺)

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):

500 g kyslej kapusty, 250 g údenej kuracej rolky, 100 g sušených sliviek, 250 g kyslej smotany, 30 g hladkej múky, bobkový list, soľ, chlieb 

Vianočná kapustnica

Postup:

Kyslú kapustu pokrájame, umyjeme, zalejeme vodou, pridáme umyté huby a varíme. Keď je kapustnica mierne povarená, vložíme do nej umyté slivky. Keď je všetko dobre uvarené a mäkké, pridáme smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku, osolíme a povaríme. Pred dovarením do kapustnice pridáme kuraciu údenú rolku nakrájanú na malé kúsky. Tá výborným spôsobom nahradí klasickú klobásu či údené bravčové mäso. Kapustnicu pri servírovaní na tanier ozdobíme smotanou. Najlepšie chutí s čerstvým zemiakovým chlebom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach