30 minútEnergia: 108 kcal.
Suroviny na vyprážané fánky:
125 g masla, 100 g cukru, štipka soli, 2 vajcia, 1 lyžička citrónovej kôry, 1 lyžica rumu, 500 g polohrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva, 500 g tuku na vyprážanie, cukor na posypanie
Postup:
Maslo s cukrom a vodou vymiešame do peny. Po jednom pridávame vajcia a stále miešame. Pridáme citrónovú kôru, rum a múku, zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto vymiesime dohladka, na pomúčenej doske, vyvaľkáme na 20 x 50 cm.
Mohlo by vás zaujímať
Vykrajujeme pásy 2,5 cm široké a 10 cm dlhé, v strede každého urobíme zárez a cezeň prevlečieme jeden koniec cesta. Vyprážame na rozpálenom tuku a ešte horúce obaľujeme v cukre. Vyprážané fánky podávame teplé.