30 minútEnergia: 527 kcal.
Suroviny na vyprážané šampiňóny s bylinkovou majonézou:
500 g malých šampiňónov, 3 vajcia, 1/2 lyžičky soli, 1/4 lyžičky mletého bieleho korenia, 1 l oleja, 4 lyžice hladkej múky, 6 lyžíc strúhanky
Na omáčku: 150 g syra žervé, 1/4 l šľahačky, najemno nasekaná petržlenová vňať, soľ, niekoľko kvapiek worcesterskej omáčky
Postup:
Huby očistíme, umyjeme a dobre osušíme. Obalíme ich v trojobale. Vypražíme v horúcom oleji do zlatista. Roztlačený žervé syr vyšľaháme so šľahačkou a petržlenovou vňaťou, dochutíme. Podávame
Mohlo by vás zaujímať
1 porcia: 2205 kJ / 527 kcal