Magický koláč priateľstva

Jedlo niekedy dokáže zázraky. O tom niet pochýb. Verili by ste napríklad, že aj taký jednoduchý koláčik, samozrejme, upečený podľa určitých pravidiel, môže umocniť priateľské vzťahy medzi ľuďmi, ktorí ho spolu jedia? Skúste si teda upiecť koláč magický, koláč priateľstva. Po upečení ho buď rozdeľte medzi svojich priateľov, alebo ho zoberte na oslavu, či návštevu, kde ho všetkým ponúknete a spoločne zjete. Dobré čarodejky už vedia, ako na to…

Suroviny na magický koláč priateľstva:

7 1/2  dcl polohrubej múky, 5 dcl kryštálového cukru, 5 dcl mlieka, 3 vajcia, 1 1/2 kávovej lyžičky prášku do pečiva, 1 1/2  až 2 dcl oleja, trochu škorice, 10 dkg hrozienok, 5 dkg strúhanej čokolády, za hrsť posekaných orechov, 1 vanilkový cukor, 1 kávová lyžička sódy bikarbóny, trocha soli, práškový cukor.

Postup:

Všetky suroviny si vyložte na stôl, predstavte si, ako sa tešíte na pečenie a akú radosť chutný koláč všetkým obdarovaným urobí. Najprv zmiešajte preosiatu múku s práškom do pečiva a pritom sa vizualizujte ako mierumilovný a priateľský človek.

Koláč začíname pripravovať od pondelka do nedele takým spôsobom, že okrem nedele do misky vždy pridáme jednu novú ingredienciu a dobre zamiešame.

  • Pondelok: 2 1/2 dcl kryštálového cukru,
  • Utorok: 2 1/2 dcl mlieka,
  • Streda: 2 1/2 dcl polohrubej múky,
  • Štvrtok: 3x krát dobre premiešame,
  • Piatok: 2 1/2 dcl mlieka, 2 1/2 dcl polohrubej múky, 2 1/2 dcl kryštálového cukru,
  • Sobota: dobre premiešame, rozdelíme na 4 časti a 3 darujeme priateľom, ktorí si potom do toho pridajú tie isté ingrediencie, ktoré my do koláča pridávame v nedeľu. Aj priatelia si doma môžu upiecť taký istý koláč a ponúknuť ho ďalším priateľom, s ktorými strávia príjemnú chvíľu.
  • Nedeľa: v nedeľu do svojho dielu pridáme: 2 1/2 dcl polohrubej múky, 3 vajcia, 1 1/2 kávovej lyžičky prášku do pečiva, 1 1/2 až 2 dcl oleja, trochu škorice, 10 dkg hrozienok, 5 dkg strúhanej čokolády, za hrsť posekaných orechov, 1 vanilkový cukor, 1 kávová lyžička sódy bikarbóny, trocha soli. Dobre vymiešame a dáme piecť na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo bábovkovú formu. Pečieme asi pol hodinu pri teplote 160-180ºC. Hotový pokrájame, posypeme práškovým cukrom a ponúkneme priateľom.

Mohlo by vás zaujímať

Pomarančová bábovka

75 minútPomarančová bábovka je skvelý recept, ktorý stojí za to vyskúšať!  Suroviny na pomarančová bábovka: 200 g Hery, 4 vajcia, 1 pohár cukru (170g), 1,5 pohára pšeničnej… Čítaj ďaľej

Magická rada:

Koláč treba miešať v smere hodinových ručičiek a myslieť pritom na to, ako bude našim priateľom chutiť. Koláč pečieme pri teplote 180 – 200 ºC a počas pečenia špáradlom testujeme, či nie je surový.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach