Raw čokoládovo-jahodový cheesecake

Doba prípravy 120 minútNáročnosť

Pripravili sme si pre Vás recept na tento úžasný Raw čokoládovo-jahodový cheesecake, ktorý je raw, neobsahuje laktózu, lepok ani rafinovaný cukor. Napriek tomu však chutí skvelo a osviežujúco, veď vyskúšajte sami.

Suroviny na Raw čokoládovo-jahodový cheesecake (rozpočet asi na 10 porcií / priemer 30 cm):

Raw čokoládovo-jahodový cheesecake

Korpus: 400 gramov nasekaných orechov (druh si zvolíte, orechy nesmú byť rozomleté), 6-8 datlí (alebo sušených sliviek, či sušených marhúľ alebo akékoľvek sušené ovocie, čo máte radi ). Ak je ovocie tvrdé, treba ho namočiť pred použitím. Ďalej budeme potrebovať 4 polievkové lyžice  agáve sirup (alebo javorový sirup, či čučoriedkový sirup), sladíme podľa chuti a potreby. Okrem toho: 2 struky čerstvej vanilky, 200 gramov čerstvých jahôd.

Čokoládová plnka: 4-6 dozretých avokád, 4-6 polievkových lyžíc agáve sirup (javorový sirup alebo slivkový sirup), 4-6 polievkových lyžíc nepraženého kakaa, 2 polievkové lyžice 100 % kokosového oleja.

Najprv rozmixujeme avokádo na hladkú hmotu, postupne pridávame sirup a kokosový tuk a nakoniec domiešame kakao a dochutíme.

Mandľovo-jahodová plnka: 200 gramov čerstvých jahôd, 200 gramov mandlí (mandle namáčame pred použitím 12 hodín), 4 lyžice agáve sirupu (záleží podľa toho, ako ma kto rád sladké),  2-3 lyžice kokosového oleja  (alebo kokosová smotana) Strúhaný kokos na zahustenie podľa potreby.
Mandle rozmixujeme na jemnú hmotu, pridáme ďalsie ingrediencie a ako posledné vmiešame jahody, ktoré sme predtým rozsekali na drobno vo food procesore.

Postup:

Všetky ingrediencie na korpus spolu rozmixujeme vo food procesore na tvarovateľnú, jemne mazľavú hmotu. Pripravíme si formu, vyložíme ju potravinárskou fóliou, aby sme s tortou mohli lepšie manipulovať pri servírovaní. Pripravenú hmotu (cesto) premiestnime do tortovej formy a od stredu roztláčame až ku krajom. Neutláčame však priveľmi, aby korpus nebol mazľavý, potom by nedržal tvar. Následne ho dáme na 30 minút do mrazničky. Potom formu vytiahneme z mrazničky a po jej obvode naukladáme pozdĺžne na polovicu prekrojené jahody.

Na vychladený korpus natrieme plnku (je jedno, ktorú dáme ako prvú), potom korpus znovu vložíme na 30 minút do mrazničky, aby všetko stuhlo. Natrieme ďalšiu plnku a znovu dáme na 30 minút do mrazničky. Nakoniec ozdobíme podľa vlastného uváženia a fantázie ovocím a znovu dáme na 20 – 30 minút stuhnúť do mrazničky. Po uplynutí tejto doby môžeme tortu hneď podávať. Ak ju chceme podávať neskôr, uložíme ju do chladničky.

Dobrú chuť praje Janka Francová by RAWlife

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach