Domáci chlieb

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na domáci chlieb:

3 šálky múky ( celozrnná pšeničná, ražná, špaldová, grahamová a pod.), 2 ČL soli, 1 ČL mletej rasce, 2 ČL octu ( vínny, jablčný ), 1 ČL suchého droždia, 1 a ½ šálky vody + pridať podľa chuti kurkumu, slnečnicové semiačka, tekvicové, ľanové, sézam a pod.

Domáci chlieb

Postup:

Zmiešame všetky suroviny a vypracujeme cesto. Necháme ho 12 hodín  pri izbovej teplote prikryté utierkou ( z rána do večera alebo večer zarobiť a piecť ráno). Do rúry dáme misu, alebo pekáč aj s vrchnákom a necháme 30 minút zohriať pri teplote 230 stupňov. Potom cesto premiesime vytvarujeme bochník a dáme do zohriatej misy. Prikryjeme vrchnákom a dáme piecť na 30 minút pri teplote 230 stupňov. Potom ho odokryjeme a dáme ešte piecť na 15 minút pri teplote 220 stupňov, aby bola chrumkavá kôrka.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach