Rebarborová torta s tvarohom
Suroviny:
Cesto: 450 g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 200 g vychladenej Hery, 4 žĺtky
Krém: 750 g plnotučného tvarohu, 100 g práškového cukru, vanilkový puding, 2 vajcia, 250 g rebarborových...
Pyré z jabĺk a manga
Suroviny ( rozpočet asi na 4 poháre à 375 ml ):
600 g manga olúpaného a nakrájaného, 300 g jabĺk očistených a nakrájaných, 100 ml vody, 1 Vanilkový struk „Bourbon“, 1/2 balenia želírovacieho cukru 2:1
Postup:
Mango...
Mäsové muffiny
Suroviny:
300 g polohrubej múky, štipka soli, 2 vajcia, 150 g Hery, 200 g čedaru na posypanie
Na náplň: 500 g mletého mäsa/ strúhanej šunky, 2 lyžice olivového oleja, 1 strúčik cesnaku, 1 stredná cibuľa,...
Ananásový džem s vanilkou
Suroviny ( rozpočetasi 2 poháre à 350 ml ):
700 g ananásu (olúpaného a nakrájaného na malé kúsky), 2 balíčky vanilkového cukru, 1/2 balenia želírovacieho ovocného cukru
Postup:
Do väčšieho hrnca vložíme ananás s vanilkovým cukrom a...
Kiwi-pomarančový džem
Suroviny:
500 g olúpaných pomarančov, 500 g olúpaných kiwi, 500 g Korunný želírovací cukor 2:1
Postup:
Pomaranče nakrájame na malé kúsky a roztlačíme. K tomu pridáme na malé kúsky nakrájané kiwi. Primiešame želírovací cukor 2:1 a za...
Hruškové želé
Suroviny:
1500 g zrelých hrušiek, šťava z 1 citrónu, 7 klinčekov, 1 balenie Korunného želírovacieho cukru 2:1
Postup:
Hrušky umyjeme, olúpeme a nakrájame na malé kúsky, ktoré rozmixujeme alebo rozomelieme. Rozmixovanú zmes dáme do väčšieho hrnca, vmiešame...
Broskyňová marmeláda
Suroviny:
500 g vykôstkovaných broskýň, 1 dl vody, 250 g Korunného želírovacieho cukru 2:1, 1 čajová lyžička kyseliny citrónovej
Postup:
Broskyne nakrájame na malé kúsky a zalejeme vodou. Povaríme asi 15 minút za stáleho miešania. Pretlačíme udusené broskyne...
Grilovaný kozí syr
Energetická hodnota jednej porcie: 842 kcal
Suroviny (rozpočet na 4 porcie):
60 dkg čerstvého kozieho syra, rozmarín, 1/2 zväzku petržlenovej vňate, listové šaláty, soľ, mleté čierne korenie, ocot, olej
Postup:
Očistíme listové šaláty, rýchlo ich...
Cupcakes – čučoriedková zmrzlina v kornúte
Suroviny na cupcakes - čučoriedková zmrzlina v kornúte:
Korpus: 125 g zmäknutej rastlinnej tukovej nátierky Hera, 3 vajcia, 150 g kryštálového cukru, 170 g polohrubej múky, 50 g čokoládových kúskov alebo nasekanej čokolády, 1 lyžička...
Lekvár z jabĺk s kávou
Suroviny:
600 g jabĺk, 250 ml jablčného džúsu alebo muštu, 2 lyžice instantnej kávy, 150 ml vaječného koňaku, mletá škorica, mleté klinčeky, 1/2 balenia želírovacieho cukru.
Postup:
Jablká umyjeme, ošúpeme, nastrúhame a navážime (600 g). Jablká, jablkovú...