Dnes je nedeľa, 19. mája 2024, sviatok má Viola

Recepty

Zlepšite si chuť do života, vďaka receptom od Woman.sk. Naučíme vás recepty na lahodné sezónne pokrmy, no neopomíname ani tradičnú osvedčenú kuchyňu.

Rebarborová torta

Rebarborová torta s tvarohom

Suroviny: Cesto: 450 g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 200 g vychladenej Hery, 4 žĺtky Krém: 750 g plnotučného tvarohu, 100 g práškového cukru,  vanilkový puding, 2 vajcia, 250 g rebarborových...
Pyré z jabĺk a manga

Pyré z jabĺk a manga

Suroviny ( rozpočet asi na 4 poháre à 375 ml ): 600 g manga olúpaného a nakrájaného, 300 g jabĺk očistených a nakrájaných, 100 ml vody, 1 Vanilkový struk „Bourbon“, 1/2 balenia želírovacieho cukru 2:1   Postup: Mango...
Mäsové muffiny

Mäsové muffiny

Suroviny: 300 g polohrubej múky, štipka soli, 2 vajcia, 150 g Hery, 200 g čedaru na posypanie Na náplň: 500 g mletého mäsa/ strúhanej šunky, 2 lyžice olivového oleja, 1 strúčik cesnaku, 1 stredná cibuľa,...
domáci džem

Ananásový džem s vanilkou

Suroviny ( rozpočetasi 2 poháre à 350 ml ): 700 g ananásu (olúpaného a nakrájaného na malé kúsky), 2 balíčky vanilkového cukru, 1/2 balenia želírovacieho ovocného cukru Postup: Do väčšieho hrnca vložíme ananás s vanilkovým cukrom a...
Kiwi-pomarančový džem

Kiwi-pomarančový džem

Suroviny: 500 g olúpaných pomarančov, 500 g olúpaných kiwi, 500 g Korunný želírovací cukor 2:1   Postup: Pomaranče nakrájame na malé kúsky a roztlačíme. K tomu pridáme na malé kúsky nakrájané kiwi. Primiešame želírovací cukor 2:1 a za...
Hruškové želé

Hruškové želé

Suroviny: 1500 g zrelých hrušiek, šťava z 1 citrónu, 7 klinčekov, 1 balenie Korunného želírovacieho cukru 2:1 Postup: Hrušky umyjeme, olúpeme a nakrájame na malé kúsky, ktoré rozmixujeme alebo rozomelieme. Rozmixovanú zmes dáme do väčšieho hrnca, vmiešame...
Broskyňová marmeláda

Broskyňová marmeláda

Suroviny: 500 g vykôstkovaných broskýň, 1 dl vody, 250 g Korunného želírovacieho cukru 2:1, 1 čajová lyžička kyseliny citrónovej   Postup: Broskyne nakrájame na malé kúsky a zalejeme vodou. Povaríme asi 15 minút za stáleho miešania. Pretlačíme udusené broskyne...
Grilovaný kozí syr

Grilovaný kozí syr

Energetická hodnota jednej porcie: 842 kcal Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 60 dkg čerstvého kozieho syra, rozmarín, 1/2 zväzku petržlenovej vňate, listové šaláty, soľ, mleté čierne korenie, ocot, olej Postup: Očistíme listové šaláty, rýchlo ich...
Čučoriedková zmrzlina v kornúte

Cupcakes – čučoriedková zmrzlina v kornúte

Suroviny na cupcakes - čučoriedková zmrzlina v kornúte: Korpus: 125 g zmäknutej rastlinnej tukovej nátierky Hera, 3 vajcia, 150 g kryštálového cukru, 170 g polohrubej múky, 50 g čokoládových kúskov alebo nasekanej čokolády, 1 lyžička...
Lekvár z jabĺk s kávou

Lekvár z jabĺk s kávou

Suroviny: 600 g jabĺk, 250 ml jablčného džúsu alebo muštu, 2 lyžice instantnej kávy, 150 ml vaječného koňaku, mletá škorica, mleté klinčeky, 1/2 balenia želírovacieho cukru. Postup: Jablká umyjeme, ošúpeme, nastrúhame a navážime (600 g). Jablká, jablkovú...