Rebarborová torta s tvarohom

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Suroviny:

Cesto: 450 g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 200 g vychladenej Hery, 4 žĺtky
Krém: 750 g plnotučného tvarohu, 100 g práškového cukru,  vanilkový puding, 2 vajcia, 250 g rebarborových stoniek + 100 g trstinového cukru

Rebarborová torta

Postup:

Múku premiešajte s práškom do pečiva a práškovým cukrom. Pridajte žĺtky a vychladenú Heru. Vypracujte pevné, nelepivé cesto a nechajte ho minimálne hodinu odpočinúť v chladničke. Cesto rozdeľte na tri diely. Jeden z nich vráťte do chladničky. Zvyšné dva spojte a pripravte si základ do formy. Dno tortovej formy s priemerom 25 centimetrov si vyložte papierom na pečenie. Ten do formy pekne privrite. Boky vymažte rastlinnou tukovou nátierkou Hera a vysypte polohrubou múkou. Pripravené cesto rozvaľkajte do kruhu a dajte do formy. Cesto by malo zakryť dno i boky formy, až po horný okraj. Cesto rozprestrite prstami a dno poprepichujte vidličkou. Rebarborové stonky olúpte, nakrájajte na malé kúsky, dajte spolu s cukrom do hrnca a nechajte povariť domäkka. Potom nechajte vychladnúť. Všetky suroviny na krém, vrátane vychladnutej rebarbory, dajte do misy robota a pomocou metly na šľahanie vyšľahajte krém. Rebarbora sa pri šľahaní rozpadne na malé kúsky. Hotový krém (bez hrudiek, vyšľahaný dohladka) vlejte do tortovej formy na základ z cesta. Povrch uhlaďte. Formou niekoľkokrát buchnite o pracovnú dosku, aby sa z cesta dostal von prebytočný vzduch. Zvyšok cesta z chladničky nastrúhajte na hrubom strúhadle. Týmito kúskami posypte povrch torty. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 45 minút.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach