Crème brulee s karamelom
Suroviny na Crème brulee s karamelom:
500 ml šľahačkovej smotany, 1 struk vanilky, 100 g hnedého cukru a ďalší na krustu, 6 vaječných žĺtkov
Postup:
Predhrejte rúru na 150°C. Nalejte šľahačku do hrnca. Rozrežte pozdĺžne vanilkový struk...
RAW – Puding z CHIA semienok
Suroviny na RAW - Puding z CHIA semienok:
3/4 hrnčeka kokosového mlieka, 3 PL Chia semienok, 300 g mrazeného alebo čerstvého lesného ovocia
Postup:
Chia semienka dáme do misky, pridáme kokosové mlieko a asi na 30 minút...
Jahodový pohár s pudingom a strúhanou čokoládou
Suroviny na Jahodový pohár:
Na puding: 1 balíček jahodového pudingu - Premium Puding Jahoda de Luxe, 400 ml plnotučného mlieka, 2-3 PL cukru
Na ozdobenie: 250 g čerstvých jahôd, 30 g práškového cukru, 1...
Avokádová maškrta
Suroviny na avokádovú maškrtu:
2 avokáda, šťavu z jedného citróna, 1,25 dl šľahačkovej smotany, 2 lyžice práškového cukru, 1 lyžičku sherry
Postup:
Avokáda rozpolíme, kôstky vyberieme a lyžicou vyberieme dužinu. Dužinu, spolu s citrónovou šťavou...
Smotanový čajový krém s rumom
1 porcia obsahuje: 1319 joulov (315 kalórií)
Suroviny na smotanový čajový krém s rumom (rozpočet pre 4 osoby):
4 lyžičky čaju, 6 plátkov želatíny, 2 vajcia, štipka soli, 100 g cukru, 6 lyžíc pomarančovej...
Hruškový dezert s levanduľou
Suroviny na Hruškový dezert s levanduľou (vystačí na asi 4 porcie):
Na ozdobenie: 4 hrušky, 500 ml bieleho suchého vína, 250 ml vody, šťava z 1 citróna, 2 kúsky celej škorice, 3 KL tekutého medu,...
Nepečený rýchly dezert s mangom a čokoládovým krémom
Suroviny na nepečený rýchly dezert s mangom a čokoládovým krémom ( vystačí na 4 porcie ):
1 mango, asi 20 ks detských piškót, 1 balíček Zlatého klasu Premium, 500 ml mlieka, 1 balíček vanilkového cukru, 1...
Vanilkovo-gaštanové poháre
Suroviny na Vanilkovo-gaštanové poháre ( rozpočet vystačí asi na 4 porcie ):
250 ml smotany na šľahanie, 200 g gaštanového pyré, 1 balíček Zlatého klasu bez varenia, 500 ml mlieka izbovej...
Ovocie s vínovým krémom Zaboine
Energetická hodnota jednej porcie: 230 kcal
Suroviny (rozpočet na 4 porcie):
400 g drobného ovocia, 2 ks celozrnných keksov, 4 žĺtka, 4 pl cukru, citrónová kôra, 4 pl bieleho vína
Postup:
Ovocie rozdelíme do štyroch...