Dnes je sobota, 4. mája 2024, sviatok má Florián

Pudingy

Crème brulee s karamelom

Crème brulee s karamelom

Suroviny na Crème brulee s karamelom: 500 ml šľahačkovej smotany, 1 struk vanilky, 100 g hnedého cukru a ďalší na krustu, 6 vaječných žĺtkov Postup: Predhrejte rúru na 150°C. Nalejte šľahačku do hrnca. Rozrežte pozdĺžne vanilkový struk...
Puding z CHIA semienok

RAW – Puding z CHIA semienok

Suroviny na RAW - Puding z CHIA semienok: 3/4 hrnčeka kokosového mlieka, 3 PL Chia semienok, 300 g mrazeného alebo čerstvého lesného ovocia Postup: Chia semienka dáme do misky, pridáme kokosové mlieko a asi na 30 minút...
Jahodový pohár

Jahodový pohár s pudingom a strúhanou čokoládou

Suroviny na Jahodový pohár: Na puding: 1 balíček jahodového pudingu - Premium Puding Jahoda de Luxe, 400 ml plnotučného mlieka, 2-3 PL cukru Na ozdobenie: 250 g čerstvých jahôd, 30 g práškového cukru, 1...

Božská Panna cotta

Božská Panna cotta
Avokádová maškrta

Avokádová maškrta

Suroviny na avokádovú maškrtu: 2 avokáda, šťavu z jedného citróna, 1,25 dl šľahačkovej smotany, 2 lyžice práškového cukru, 1 lyžičku sherry Postup: Avokáda rozpolíme, kôstky vyberieme a lyžicou vyberieme dužinu. Dužinu, spolu s citrónovou šťavou...
čajový krém

Smotanový čajový krém s rumom

1 porcia obsahuje: 1319 joulov (315 kalórií) Suroviny na smotanový čajový krém s rumom (rozpočet pre 4 osoby): 4 lyžičky čaju, 6 plátkov želatíny, 2 vajcia, štipka soli, 100 g cukru, 6 lyžíc pomarančovej...
Hruškovo-levanduľový dezert

Hruškový dezert s levanduľou

Suroviny na Hruškový dezert s levanduľou (vystačí na asi 4 porcie): Na ozdobenie: 4 hrušky, 500 ml bieleho suchého vína, 250 ml vody, šťava z 1 citróna, 2 kúsky celej škorice, 3 KL tekutého medu,...
Nepečený rýchly dezert s mangom a čokoládovým krémom

Nepečený rýchly dezert s mangom a čokoládovým krémom

Suroviny na nepečený rýchly dezert s mangom a čokoládovým krémom ( vystačí na 4 porcie ): 1 mango, asi 20 ks detských piškót, 1 balíček Zlatého klasu Premium, 500 ml mlieka, 1 balíček vanilkového cukru, 1...
Vanilkovo-gaštanové poháre

Vanilkovo-gaštanové poháre

Suroviny na Vanilkovo-gaštanové poháre ( rozpočet vystačí asi na 4 porcie ): 250 ml smotany na šľahanie, 200 g gaštanového pyré, 1 balíček Zlatého klasu bez varenia, 500 ml mlieka izbovej...
Zaboine

Ovocie s vínovým krémom Zaboine

Energetická hodnota jednej porcie: 230 kcal Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 400 g drobného ovocia, 2 ks celozrnných keksov, 4 žĺtka, 4 pl cukru, citrónová kôra, 4 pl bieleho vína Postup: Ovocie rozdelíme do štyroch...