Dnes je pondelok, 20. mája 2024, sviatok má Bernard

Varíme ryby

Grilovaný tuniak

Grilovaný tuniak flambovaný koňakom

Suroviny: 100 g tuniaka, 150 g šalát (loso rosso, loso biondo, frisse), 0,04 koňak, 50 g cherry paradajky, 30 g reďkovka biela, 1 dl olivový olej, 1ks citrón Postup: Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na...
Krevetový šalát s melónom a hubami

Krevetový šalát s melónom a hubami

1 porcia: 2009 kJ / 478 kcal Suroviny: 1 žĺtok, 1/4 lyžičky soli, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 lyžica masla, 2 kvapky worcesterskej omáčky, štipka cukru, štipka karí korenia, 1/8 l oleja, 1/8 l smotany, 100...
Grilovaný sleď

Grilovaný sleď s bylinkovým maslom

Suroviny: 4 čerstvé slede, 4 lyžičky citrónovej šťavy, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, ½ lyžičky soli, 2 lyžice nakrájanej pažítky, 2 lyžičky najemno nasekanej trebuľky, 100 g masla, mleté biele korenie, 2 lyžice slnečnicového...
Zapečené rybacie filé so šampiňónmi

Zapečené rybacie filé so šampiňónmi

1 porcia obsahuje: 3567 joulov (852 kalórií) Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 600 g rybacieho filé alebo rybieho filetu, 1 cibuľa, 4 cherry paradajky, 4 lyžice masla, ¼ l suchého bieleho vína, 250 g šampiňónov, 3...
Quiche s lososom

Quiche s lososom a kôprom

Suroviny ( na 2 porcie ): Korpus: 11 dg ( 3 polievkové lyžice masla ), štipka soli, 20 dg hladnej múky, 1 vajce alebo 6 dg + 2 žĺtky ( ak vám cesto zostane, zabaľte...
Môj život bez lepku

Lososový burger so sezamom

Prečo nevyskúšať rybací burger? ...Žemľu s delikátnou chuťou lososa a ricotty! Suroviny (4 porcie): 600 g losos, 1-2 ČL sezamových semienok, 1 balenie bezlepkových Hamburgerov Schär, 3 šalotky, 2 PL ricotty, 1 paradajka, 20 g cibuľové...
Pečený kapor so zemiakovou kôrkou

Pečený kapor so zemiakovou kôrkou

Energetická hodnota jednej porcie: 830 kcal Suroviny (rozpočet na 4 porcie): Potrebujeme: 1 filetovaného kapra (1,80kg), 1 citrón, 3 veľké sypké zemiaky, 2 zväzky mladej cibuľky, 10 dkg masla, 1/8 l oleja,1 polievkovú...
Provensálska ryba

Provensálska ryba

Suroviny: 4 ks pstruha alebo 600 g rybieho filé, 0,7 l bieleho vína, 3 cibule, 2 póry, 2 lyžice vegety, 2 bagety, soľ, bobkový list. Omáčka: 6 strúčikov cesnaku, 6 žĺtkov, 1 lyžica octu,...
Nákyp z rybieho filé so syrom

Nákyp z rybieho filé so syrom

Suroviny: 300 g rybieho filé, 3 vajcia uvarené natvrdo, 80-100 g strúhaného syra Emmental, 40 g masla, 20 g hladkej múky, 1/4 sladkej smotany, lyžička horčice, soľ, petržlenová vňať, soľ a korenie na dochutenie Postup: Vajcia uvaríme...
Losos s olivami

Losos s olivami

Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 300 g lososa, 50 g zelených olív, soľ, mleté biele korenie, 50 ml bieleho vína, 50 g masla, pažítka Postup: Porcie lososa posolíme, okoreníme bielym korením, polejeme bielym vínom a necháme v...