Dnes je pondelok, 13. mája 2024, sviatok má Servác

Nápoje

Jahodový kokteil

Jahodový kokteil s polosladkým šumivým vínom

Suroviny na jahodový kokteil s polosladkým šumivým vínom (rozpočet pre 4 osoby ): 1 kg čerstvých jahôd, 100 g  med (podľa chuti), listy čerstvej mäty, 0,5 dcl portské víno, 0,7 l Hubert Club polosladké Postup:...

Sladké pokušenie s jahodami

Suroviny na sladké pokušenie s jahodami: 1 dcl jahodový džús s dužinou, 1 dcl 100% jablkový džús, 1 dc ananásový džús s dužinou, 1 plátok ananásu alebo kúsok jahody, 4-5 kociek ľadu Postup: Jahodový, jablkový a ananásový...

Čerešňový bozk

Suroviny na Čerešňový bozk: 1 Nescafé Cappuccino Vanilla, 10 ml čerešňového likéru alebo pálenky, troška škorice, čerešne a šľahačka na ozdobenie Postup: Do úzkeho pohára alebo šálky nasypeme jedno vrecúško Nescafé Cappuccino Vanilla a...
Green Temptation

Green Temptation

Suroviny na Green Temptation: 0,25cl bazového sirupu, 0,5cl Amaretto sirupu, 1cl limetovej šťavy, 1cl rebarborového džúsu, 3 lístky mäty, 2cl Monin pyré zelené jablko, 10cl Mattoni Postup: Do šejkra postupne dáme všetky suroviny a začneme miešať. Vymiešaný...
Bazová šťava z kvetov

Bazová šťava z kvetov

Bazová šťava z kvetov - suroviny ( rozpočet na 2,8 l šťavy ): 40 bazových kvetov, 3 ½ balíčka Kyseliny citrónovej, 1 balíček Gelfixu Extra 2:1, 3 l prevarenej vody, 3 kg krupicového alebo kryštálového...

Varená čokoláda

Varená čokoláda - suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ): 200 g 80%-tnej horkej čokolády, 1,5 dl vody, 2 polievkové lyžice kryštálového cukru, 4,5 dl mlieka Postup: Vodu s cukrom a polámanou čokoládou miešaním prevaríme. Keď...
Double chocolate shot

Double chocolate shot

Suroviny na double chocolate shot: 2 vrecúška Nescafé Cappuccina Chocolate, 2 ml tmavého rumu, 10 g strúhanej horkej čokolády Postup: Do väčšišho hrnčeka vsypeme dve vrecúška Nescafé Cappuccina Chocolate a zalejeme ich presne 260...
Hrejivá búrka

Hrejivá búrka

Suroviny na nápoj hrejivá búrka: 7 g kvalitnej kávy arabica ( podľa preferencie jednotlivca ), 1,5 dcl mlieka s obsahom tuku 3,5 %, 10 ml vaječného koňaku, trošku zázvoru, pomarančová kôra, plátok pomarmča Postup:...
Čokoládová pena s karamelizovanými jabĺčkami

Čokoládová pena s karamelizovanými jabĺčkami

Čokoládová pena s karamelizovanými jabĺčkami - suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 4 žĺtka200 g + 200 g smotany na šľahanieštipka soli50 g krupicového cukru170 g horkej čokolády1 balenie cukrárenských piškót30 ml kávy30 ml Karpatského...