Jahodový kokteil s polosladkým šumivým vínom
Suroviny na jahodový kokteil s polosladkým šumivým vínom (rozpočet pre 4 osoby ):
1 kg čerstvých jahôd, 100 g med (podľa chuti), listy čerstvej mäty, 0,5 dcl portské víno, 0,7 l Hubert Club polosladké
Postup:...
Sladké pokušenie s jahodami
Suroviny na sladké pokušenie s jahodami:
1 dcl jahodový džús s dužinou, 1 dcl 100% jablkový džús, 1 dc ananásový džús s dužinou, 1 plátok ananásu alebo kúsok jahody, 4-5 kociek ľadu
Postup:
Jahodový, jablkový a ananásový...
Čerešňový bozk
Suroviny na Čerešňový bozk:
1 Nescafé Cappuccino Vanilla, 10 ml čerešňového likéru alebo pálenky, troška škorice, čerešne a šľahačka na ozdobenie
Postup:
Do úzkeho pohára alebo šálky nasypeme jedno vrecúško Nescafé Cappuccino Vanilla a...
Green Temptation
Suroviny na Green Temptation:
0,25cl bazového sirupu, 0,5cl Amaretto sirupu, 1cl limetovej šťavy, 1cl rebarborového džúsu, 3 lístky mäty, 2cl Monin pyré zelené jablko, 10cl Mattoni
Postup:
Do šejkra postupne dáme všetky suroviny a začneme miešať. Vymiešaný...
Bazová šťava z kvetov
Bazová šťava z kvetov - suroviny ( rozpočet na 2,8 l šťavy ):
40 bazových kvetov, 3 ½ balíčka Kyseliny citrónovej, 1 balíček Gelfixu Extra 2:1, 3 l prevarenej vody, 3 kg krupicového alebo kryštálového...
Varená čokoláda
Varená čokoláda - suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ):
200 g 80%-tnej horkej čokolády, 1,5 dl vody, 2 polievkové lyžice kryštálového cukru, 4,5 dl mlieka
Postup:
Vodu s cukrom a polámanou čokoládou miešaním prevaríme. Keď...
Double chocolate shot
Suroviny na double chocolate shot:
2 vrecúška Nescafé Cappuccina Chocolate, 2 ml tmavého rumu, 10 g strúhanej horkej čokolády
Postup:
Do väčšišho hrnčeka vsypeme dve vrecúška Nescafé Cappuccina Chocolate a zalejeme ich presne 260...
Hrejivá búrka
Suroviny na nápoj hrejivá búrka:
7 g kvalitnej kávy arabica ( podľa preferencie jednotlivca ), 1,5 dcl mlieka s obsahom tuku 3,5 %, 10 ml vaječného koňaku, trošku zázvoru, pomarančová kôra, plátok pomarmča
Postup:...
Čokoládová pena s karamelizovanými jabĺčkami
Čokoládová pena s karamelizovanými jabĺčkami - suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):
4 žĺtka200 g + 200 g smotany na šľahanieštipka soli50 g krupicového cukru170 g horkej čokolády1 balenie cukrárenských piškót30 ml kávy30 ml Karpatského...