Hrejivá búrka

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na nápoj hrejivá búrka:

7 g kvalitnej kávy arabica ( podľa preferencie jednotlivca ), 1,5 dcl mlieka s obsahom tuku 3,5 %, 10 ml vaječného koňaku, trošku zázvoru, pomarančová kôra, plátok pomarmča

Hrejivá búrka

Postup:

Zoberieme si bežný pohár alebo šálku vhodnú na prípravu cappuccina, do ktorého si ho pripravíme. Najskôr zohrejeme mlieko, ktoré napeníme do hustej peny. Do pohára alebo šálky pripravíme silnú espresso kávu, do ktorej vlejeme napenené mlieko. Potom po strane pohára alebo šálky pomaly vlejeme vaječný koňak. Na okraj pridáme nakrojený plátok pomaranča. Všetko zasypeme voňavou pomarančovou kôrou a zázvorom (môže byť aj sušený).

Tip: Nápoj Hrejivá búrka odporúčame servírovať s medovými perníčkami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach