Kandizovaná pomarančová kôra

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Kandizovaná pomarančová kôra – suroviny:

kôru z  8 až 10 kusov hrubostenných pomarančov, 60 dkg cukru

Postup:

Umytú kôru z pomarančov namočím do studenej vody  na 3 dni. Vodu je treba každý deň vymieňať. Po troch dňoch kôru nakrájam na kocky, dám do hrnca, nasypem 30 dkg cukru a zalejem vodou tak, aby bola kôra ponorená. Varím na miernom ohni asi 45 minút – voda sa odparí a cukor začne tuhnúť. Po vychladnutí ju odložím do chladu. Na druhý deň do kôry  nasypem 20 dkg cukru, zalejem vodou a znova varím asi 45 minút. A na tretí deň už prisypem len 10 dkg cukru, pridám vodu a varím kým sa voda neodparí. Teplú kôru vysypem na mastný papier posypem kryštálovým cukrom  a nechám  vysušiť.

Mohlo by vás zaujímať

Jablká a slivky v koňaku

Máte chuť pripraviť si na chladné dni chutnú ovocnú delikatesu s koňakom? Tak teraz je na to ten vhodný čas. Slivky i jablká dozrievajú, takže… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach