Dnes je štvrtok, 9. mája 2024, sviatok má Ingrida

Chuťovky

Tlačenka

Tlačenka s cibuľovou marmeládou

Suroviny na tlačenku s cibuľovou marmeládou: 400 g údenej tlačenky, 0,5 kg červenej cibule , 70 ml červeného vína, 70 g hnedého cukru, 70 ml červeného vínneho octu, 1 lyžica olivového oleja, 1 lyžica balsamico...
Plnené paradajky s ryžou

Plnené paradajky s ryžou a mäsom

Suroviny na Plnené paradajky s ryžou a mäsom: 500 g ryže,12 mäsových rajčín, 2 lyžice rajčinového pretlaku,  2 cibule, 2 lyžice olivového oleja,  120 g tuku, 4 toastové chlebíky, 200 g tvrdého syra, 500 g...
Bruschetta s paradajkovou salsou

Bruschetta s paradajkovou salsou

Bruschetta je zapečený alebo opečený chlieb, na ktorom sú paradajky, bazalka, cesnak. Pôvod tohoto jedla je známy najmenej z 15. storočia. Pochádza zo stredného Talianska. Bruschetta zvyčajne slúži ako raňajky alebo predjedlo. V Taliansku...
plnené pizza šampiňóny

Plnené pizza šampiňóny s mozzarellou a slaninou

Suroviny na plnené pizza šampiňóny s mozzarellou a slaninou ( rozpočet pre 4 osoby ): 8 ks šampiňónov portobello (alebo viac klasických šampiňónov s väčšími klobúčikmi), 500 g paradajkovej šťavy, 200 g mozzarelly v náleve,...
Pečené jablko v pahrebe

Pečené jablko v pahrebe

Suroviny na Pečené jablko v pahrebe: klobáska, 4 väčšie jablká, olivový olej, 1 strúčik cesnaku, rozmarín, tymian, na balenie jablka - alobal Na prípravu cesnakového dressingu potrebujeme: cesnak, kyslá smotana, pažítka   Postup: Klobásku nakrájame  na malé kocky....
Huby plnené zeleninou

Huby plnené zeleninou

v jednej porcii: 90 kcal (369 kj), 6 g bielkovín, 9 g sacharidov, 5 g tukov, 1 g nasýtených tukov, 5 mg cholesterolu, 2 g vlákniny, 120 mg sodíka Suroviny na Huby plnené zeleninou ( rozpčet...
Marinovaný baklažán so zeleninou a Salsou Caprese

Marinovaný baklažán so zeleninou a Salsou Caprese

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie): 800 g baklažán, 4 strúčiky cesnak, pálivá mletá paprika, oregano, 2 dl olivový olej, 150 g čerstvá mozzarella, 320 g paradajky alebo cherry paradajky, čerstvá bazalka,1 ks citrón (alebo...
Marinovaný baklažán

Marinovaný baklažán

Suroviny na marinovaný baklažán: 800 g baklažánu, 4 strúčiky cesnaku, pálivá mletá paprika, oregano, 2 dl olivového oleja, 150 g čerstvej mozarelly, 320 g veľkých zrelých rajčín, čerstvá bazalka, šťava z jedného citróna, 160 g...
Šunkové závitky zapečené so syrom

Šunkové závitky zapečené so syrom

1 porcia obsahuje: 2612 joulov (624 kalórií) Suroviny: 250 g šampiňónov, 2 lyžice masla, 2 lyžice hladkej múky, 1/8 l smotany, 1/8 l bieleho vína, soľ a mleté čierne korenie, 1 vajce, 8 plátkov varenej šunky...
Roztopený camembert na chlebe

Roztopený camembert na chlebe

Energetická hodnota jednej porcie: 420 kcal Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 4-6 plátkov ražného chleba alebo orechového chleba, asi 40 dkg camembertu, maslo, mleté čierne korenie Postup: Rozpálime v panvici 2 polievkové lyžice masla do spenenia. Opečieme na...