Toast – Tvarohové pokušenie
Suroviny na tvarohové pokušenie:
tmavý toastový chlieb, mäkký tvaroh, ananásová šťava, ananás, citrónová kôra, práškový cukor podľa chuti
Postup:
Mäkký tvaroh vyšľaháme s ananásovou šťavou, ochutíme nastrúhanou citrónovou kôrou a osladíme podľa chuti. Natrieme na nasucho opečený toast a ozdobíme...
Mrkvovo-hrozienková dobrota
Suroviny na Mrkvovo-hrozienková dobrota:
2 ks ľanového chlebíka, 100 g mäkkého smotanového syra (Lučina), med, hrozienka podľa chuti, 1 mrkva
Postup:
Hrozienka umyjeme a necháme hodinu namočené v teplej vode. Mrkvu umyjeme, očistíme a najemno...
Zapekané žemle – MŇAM
Suroviny na zapekané žemle:
6 žemlí, šunka, eidam, mlieko, obyčajná smotana na šľahanie, soľ, korenie, oregano, paradajka na ozdobu
Postup:
Žemle pozdĺžne prerežeme tak, aby nám zostali z jednej strany spojené. Vydľabeme, striedku natrháme do misky...
Pizza slimáky
Suroviny na pizza slimáky ( rozpočet pre 4 osoby ):
500 g cesta, 250 g paradajkovej šťavy, 50 ml červeného vína, 125 g ricotty, 150 g plátkovej slaniny (asi 10 plátkov), vajce na potretie, 1...
Toast so syrom a brusnicami
Suroviny na Toast so syrom a brusnicami:
toastový chlieb, maslo, syr s bielou plesňou, brusnicová zaváranina, rukola
Postup:
V toastovači opečieme plátky toastového chleba a rozrežeme ich tak, aby vznikli trojuholníky. Jeden trojuholník jemne natrieme maslom, poukladáme syr s bielou plesňou...
Sendvič s parmskou šunkou
Chcete si trošku dopriať? Pripravte si sendvič s parmskou šunkou a volským okom, zahryznite sa a tešte sa na okamih, keď vám žĺtok začne stekať a rozpriestierať sa po všetkých ingredienciách. Tento sendvič je všetko...
Banánové pohladenie
Suroviny na banánové pohladenie:
viaczrnný chlieb, 250 g mäkkého tvarohu, 2 lyžice medu, 2 banány
Postup:
Tvaroh dôkladne vyšľaháme, pridáme med a primiešame roztlačený banán. Podávame na plátku chleba ozdobené čerstvým banánom a pokvapkané medom. Výborný...
Ciabatta so salámou a zeleninou
Suroviny ciabatta so salámou a zeleninou:
600 g salámy - napríklad Bajkal, 4 ks ciabatty, 4 listy ľadového šalátu, 6 PL majonézy, 2 PL dijonskej horčice, soľ, čerstvo namleté čierne korenie, mleté biele korenie, 1...
Pannini s paradajkami a mozzarellou
Energetická hodnota jednej porcie: 206 kcal (845 kJ)
Suroviny (rozpočet na 4 sendviče):
4 tenké plátky mozzarelly (spolu asi 120 g), 8 tenkých koliesok paradajky bez semien, 8 tenkých koliesok červenej cibule, 8 potrhaných bazalkových lístkov,...
Restované šampiňóny s toastovým chlebom
Suroviny na restované šampiňóny s toastovým chlebom:
tmavý toastový chlieb 250 g, 100 g čerstvých šampiňónov, strúčik cesnaku, bylinky
Postup:
Na panvici orestujeme očistené a nakrájané šampiňóny. Medzitým potrieme toastový chlieb cesnakom a olivovým olejom. Restované...