Tofu burger
Suroviny na Tofu burger na 1 porciu:
100 g tofu, lyžička sekaného tymiánu, soľ, korenie, 1 lyžica oleja, 1 veľká celozrnná žemla, 1 lyžica tatárskej omáčky, niekoľko listov mladého šalátu, 2 plátky paradajky, 2 lyžice...
Zapečené plnené paradajky s vôňou leta a mora
Čerstvé, na slnku dozreté paradajky sa dokonale hodia do letných šalátov a rôznych omáčok na cestoviny, ktoré voňajú letom a dovolenkou pri mori. Ešte o jednu úroveň vyššie ich však pozdvihne pečenie, ktoré im...
Ratatouille – francúzsky zeleninový pokrm
Ratatouille je tradičný francúzsky zeleninový pokrm, pripravovaný najmä v okolí mesta Nice.
Ratatouille býva väčšinou servírovaný samostatne, často s chlebom, niekedy býva používaný ako náplň do palaciniek a len výnimočne ako príloha k iným pokrmom....
Chole Bhature
Suroviny na Chole Bhature:
Na Chole: 1 hrnček cícera namočeného cez noc, 1 lyžička čajových lístkov zabalených v plátne (voliteľné), 1/2 lyžičky rímskej rasce (semienka), 1 cibuľa, kus nastrúhaného zázvoru (1 cm), 2 strúčiky cesnaku,...
Kura s korením Masala
Suroviny na kura s korením Masala:
garam masala v celku, nakrájaná cibuľa, zázvor, cesnak, chilli pasta, nakrájané paradajky, lístky kari, mletá rasca, trošku mletého chill, mletá kurkuma, horčičné semienka, kokosové mlieko, čerstvý strúhaný kokos, 1...
Zemiakovo-baklažánové Subzi
Suroviny na zemiakovo-baklažánové Subzi:
varené zemiaky, baklažán, olej, panch phoran, bobkový list, rasca, nasekaný zázvor, cesnak a chilli, nakrájaná cibuľa, nakrájané paradajky, mletý koriander, rímska rasca, mletá kukuma, mleté chilli, mletá tandoori masala (rozpusťte v...
Daal Makhani
Suroviny na Daal Makhani:
1 hrnček šošovice (čierna), 2 lyžice Chana dal (rozpolený druh strukoviny; používa sa na zahustenie; voliteľne), 2 lyžice fazule, 5 lyžíc masla, soľ podľa chuti, zázvor, 4 strúčiky cesnaku, 2 celé...
Aloco – banány na slano
Suroviny na Aloco – banány na slano:
červený palmový olej, niekoľko zrelých banánov plantain, soľ, 1 cibuľa, 2 paradajky, 1 čili paprička
Postup:
Rozohrejte 1 alebo 2 hrnčeky palmového oleja na panvici. Nasypte surové banány nakrájané na...
Omelety so sójovými granulami
Suroviny na omelety so sójovými granulami:
6 vajec, soľ, mleté čierne korenie, 50 g sójových granúl, mlieko, 50 g postrúhaného syra, zelená petržlenová vňať, tuk na pečenie
Postup:
Vajcia osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a dobre rozšľaháme....
Špargľové koláčiky
Suroviny na špargľové koláčiky:
2 lístkové cestá, 1/2 kg špargle, vajíčko, soľ, sezam
Postup:
Lístkové cesto rozbalíme a nastriháme nožnicami na 2 cm pásiky. Špargľu očistíme a umyjeme. Pásiky lístkového cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a postupne natočíme...