Dnes je sobota, 18. mája 2024, sviatok má Viola

Špeciálna strava

Tofu burger

Suroviny na Tofu burger na 1 porciu: 100 g tofu, lyžička sekaného tymiánu, soľ, korenie, 1 lyžica oleja, 1 veľká celozrnná žemla, 1 lyžica tatárskej omáčky, niekoľko listov mladého šalátu, 2 plátky paradajky, 2 lyžice...

Zapečené plnené paradajky s vôňou leta a mora

Čerstvé, na slnku dozreté paradajky sa dokonale hodia do letných šalátov a rôznych omáčok na cestoviny, ktoré voňajú letom a dovolenkou pri mori. Ešte o jednu úroveň vyššie ich však pozdvihne pečenie, ktoré im...
Ratattouille

Ratatouille – francúzsky zeleninový pokrm

Ratatouille je tradičný francúzsky zeleninový pokrm, pripravovaný najmä v okolí mesta Nice. Ratatouille býva väčšinou servírovaný samostatne, často s chlebom, niekedy býva používaný ako náplň do palaciniek a len výnimočne ako príloha k iným pokrmom....

Chole Bhature

Suroviny na Chole Bhature: Na Chole: 1 hrnček cícera namočeného cez noc, 1 lyžička čajových lístkov zabalených v plátne (voliteľné), 1/2 lyžičky rímskej rasce (semienka), 1 cibuľa, kus nastrúhaného zázvoru (1 cm), 2 strúčiky cesnaku,...

Kura s korením Masala

Suroviny na kura s korením Masala: garam masala v celku, nakrájaná cibuľa, zázvor, cesnak, chilli pasta, nakrájané paradajky, lístky kari, mletá rasca, trošku mletého chill, mletá kurkuma, horčičné semienka, kokosové mlieko, čerstvý strúhaný kokos, 1...

Zemiakovo-baklažánové Subzi

Suroviny na zemiakovo-baklažánové Subzi: varené zemiaky, baklažán, olej, panch phoran, bobkový list, rasca, nasekaný zázvor, cesnak a chilli, nakrájaná cibuľa, nakrájané paradajky, mletý koriander, rímska rasca, mletá kukuma, mleté chilli, mletá tandoori masala (rozpusťte v...
Daal Makhani

Daal Makhani

Suroviny na Daal Makhani: 1 hrnček šošovice (čierna), 2 lyžice Chana dal (rozpolený druh strukoviny; používa sa na zahustenie; voliteľne), 2 lyžice fazule, 5 lyžíc masla, soľ podľa chuti, zázvor, 4 strúčiky cesnaku, 2 celé...

Aloco – banány na slano

Suroviny na Aloco – banány na slano: červený palmový olej, niekoľko zrelých banánov plantain, soľ, 1 cibuľa, 2 paradajky, 1 čili paprička Postup: Rozohrejte 1 alebo 2 hrnčeky palmového oleja na panvici. Nasypte surové banány nakrájané na...

Omelety so sójovými granulami

Suroviny na omelety so sójovými granulami: 6 vajec, soľ, mleté čierne korenie, 50 g sójových granúl, mlieko, 50 g postrúhaného syra, zelená petržlenová vňať, tuk na pečenie Postup: Vajcia osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a dobre rozšľaháme....
Špargľové koláčiky

Špargľové koláčiky

Suroviny na špargľové koláčiky: 2 lístkové cestá, 1/2 kg špargle, vajíčko, soľ, sezam Postup: Lístkové cesto rozbalíme a nastriháme nožnicami na 2 cm pásiky. Špargľu očistíme a umyjeme. Pásiky lístkového cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a postupne natočíme...